Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nincsenek releváns...

Miért nincsenek releváns információk az álláshirdetésekben?

Figyelt kérdés

Miért jó az a HR-nek, hogy rengeteg olyan jelentkezővel is kell foglalkoznia, aki az interjún kap meg olyan információkat, amelyek számára kizárják az állás betöltésének lehetőségét?

Egy álláshirdetésének az alábbiakat kellene taralmaznia:

- munkakör

- munkavégzés helye

- foglalkoztatás formája

- munkaidő

- bérajánlat

Ezek zöme nem szerepel a hirdetésekben. Miért? Ezek ismeretében csak olyanok jelentkeznének, akiknek ezek a paraméterek rendben vannak, így sok pluszmunkától, felesleges időtöltéstől lehetne megkímélni a feleket...

2016. nov. 23. 09:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
85%
Egyszer én is megkérdeztem ezt, persze választ nem kaptam
2016. nov. 23. 11:02
 2/29 anonim ***** válasza:
85%

Ezt én sem értem... szóvá is tettem egy Facés álláshirdetésnél, mire le lettem hurrogva, fotelhuszárnak kikiáltva. Holott csak azt nehezményeztem, hogy nem írták meg, mennyi a munkaidő: egy kisegítőt keresett egy cég. Jó, nyilván nem 8 óra, de mivel van munkám, egy 4 órásra tudtam volna jelentkezni, 6 órásra nem. De így nem is jelentkeztem :-)

Amúgy a munkavégzés helyét is nekem kellett "kikukázni" :D - azaz rákeresni a cégre...

2016. nov. 23. 11:10
 3/29 anonim ***** válasza:
71%
Eddigi tapasztalataim szerint a fizetésen kívül mindent leírnak. A fizetést pedig azért nem, mert az a munkaadó és munkavállaló megállapodásán múlik.
2016. nov. 23. 11:38
 4/29 anonim ***** válasza:
92%
Óóóó, 3-as, minimum 10 olyan hirdetést tudnék Neked most linkelni, ahol hol ez, hol az hiányzik.
2016. nov. 23. 11:44
 5/29 anonim ***** válasza:
85%

Íme egy "gyöngyszem" :D Ennyi az egész hirdetés - elejétől végéig bemásoltam:

"Keresünk: boltvezető, műszakvezető, élelmiszer eladó kollégákat!

Céges

Feladás dátuma: november 23. 11:35.

Kerület: VII.

Kategória: Értékesítés / kereskedelem

Tapasztalat: 1-2 év tapasztalat

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

Belvárosi NON-STOP élelmiszer üzletbe kollégákat keresünk az alábbi munkakörök betöltésére:

-üzletvezető

-műszakvezető

-élelmiszer eladó (kereskedelmi gyakorlattal)

-diákmunkás (kereskedelmi gyakorlattal)

-biztonsági őr

-tablózásban jártas könyvelő.

Jelentkezni a feltüntetett e-mail címre küldött önéletrajzzal lehet, a betölteni kívánt munkakör megjelölésével:

kollegakat@outlook.com "

2016. nov. 23. 11:51
 6/29 A kérdező kommentje:
A legjobb, mikor a cég is rejtőzködik és ilyen toborzás@citrommail.hu és társai email címekre vár CV-ket. :-)
2016. nov. 23. 13:41
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem írnak bele semmi lényeges információt, mert jóval kevesebb lenne a jelentkező, ergo jóval kisebb esélye lenne, hogy megtalálják a nekik megfelelő kizsákmányolható biorobotot. És sajnos a módszerük be is válik, a saját bőrömön tapasztaltam.

Én frissdiplomásként jelentkeztem egy pozícióra, amiről semmi lényegeset nem tüntettek fel a hirdetésben. Összeállítottam az anyagomat, és felhívtak. Bementem interjúzni, kérdeztek egy bérigényt a végén, mondtam egy számot. Később behívtak a második körre, a végén ott is mondtam egy számot. Utána telefonon szóltak, hogy fel vagyok véve, de a fizetésről még mindig nem tudtam mennyi lesz. Végül a felvételinél derült ki, hogy a nettó fizetésem 93 000 Ft lesz, viszont akkor már úgy voltam vele, hogy ha már ennyi kört futottam, akkor jó lesz ez, amíg nem találok jobbat, mert a pénz meg kell (2 hónap után otthagytam a francba, amint kaptam egy jobb ajánlatot).

Az biztos azonban, ha ezt már a hirdetésnél olvasom, hogy 93 000 Ft lenne a nettóm, továbbgörgettem volna a francba!

Na EZÉRT nem írnak bele semmit a hirdetésekbe.

2016. nov. 25. 08:50
 8/29 A kérdező kommentje:

# 7

Elhiszem, de ez így teljesen hülyeség. Az alatt a 2 hónap alatt alig termeltél hasznot a cégnek, míg utána kezdhették elölről a kiválasztást.

Teljesen buta hozzáállás.

Ha beleírják a 93000Ft-ot akkor lehet, h jelentkezik valaki aki tényleg odamegy ennyiért dolgozni, és akkor nem húzták volna az idejüket veled.

Értelmetlen magatartás, hiszen téged sem sikerült megtartaniuk.

2016. nov. 25. 11:23
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz, és én is hülyeségnek tartom, hogy nem hirdetik meg rendesen a pozíciókat, és ködösítenek, de szerintem a logikájuk továbbra is ez lehet. Tegyük hozzá, hogy nekem azért szerencsém is volt, hogy találtam másik melót, ami azért valljuk be, nem olyan egyszerű manapság. Ha nem találtam volna, akkor értelemszerűen maradok ott tovább.

Hozzáteszem, amúgy is úgy vettem észre, hogy a magyarok tekintélyes része hajlamos a "jólvanmostmárez" mentalitásra, azaz belenyugszik, hogy az a munkahely jutott, ez van. Az egyik kolleganőm kb. 4 éve dolgozott ott, mesterképzéses diplomás volt, ugyanannyi bért kapott, mint én, és azóta se hiszem, hogy nagyon megnövelték a fizetését.

2016. nov. 25. 12:02
 10/29 anonim ***** válasza:
69%
Nekem vannak vállalkozó ismerőseim, így beszélgetnek egymás között a dolgozókról: Fognunk kéne még egy madarat...
2016. dec. 4. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!