Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdjek, ha sehova nem...

Mihez kezdjek, ha sehova nem vesznek fel?

Figyelt kérdés

Itt állok 15eFt összvagyonnal, kitűnő informatikai diplomával a kezemben, de sehova nem kellek.

Mit csináljak? Jövő hónapban utcára kerülök. Több száz rohadt emailt küldtem ki, kb. 3 helyről hívtak fel. Hitegettek, elutaztam a pénzem, erre semmi. Honnan lenne gyakorlatom, miből vegyek autót, hogyan legyen C-s nyelvvizsgám, ha nincs rá pénzem?

Mihez kezdjek? Már tényleg semmi ötletem. Mosolyogva átveszik az önéletrajzom, majd kidobják. Túlképzett vagyok az áruházaknak.. a munkaügyiben egyik oktatás se olyan, aminek értelme van, csupa férfi munka!

Nem vagyok pletykás, se szemét, se kirívóan csúnya, se beteges, se munkakerülő.. rendes pénzért tisztességes munkát vállalnék, ha adnának!!! Miért nem kapok állást? Miért mindig a primitíveket veszik fel helyettem? Láttam kiket hívtak be legutóbb is, egy papírt nem tudott félbe hajtani a mellettem ülő, őt mégis felvették!

2016. nov. 8. 01:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%

Azt mondta, hogy C típusú nyelvvizsgája nincs, az a felsőfokot jelenti. A diploma megszerzéséhez elég a középfokú is (nem minden szakon, de informatikai képzésen igen).

Nyelvet el tudsz kezdeni tanulni otthon is. Sokszor kevés, ha csak egy nyelven tudsz beszélni. Internetről az alapfokot simán meg lehet tanulni.

Gyakornoki pozíciót esetleg próbáltál már? Ezek sokszor nincsenek meghirdetve külön álláshirdető portálokon. Érdemes felkeresni a nagyobb vállalkozások honlapját, hátha van ilyen programjuk. Gyakornoknak is már heti 40 órával keresnek embert, kevés egyetemista engedheti ezt meg magának, egy próbát megér.

Esetleg ismerősöket megkérdezhetsz. Ha van ismerősöd valami informatikai cégnél akkor tőle is megkérdezheted,hogy nincs-e valami nyitott pozíció náluk.

Most azt mondják, hogy menj el bármilyen melóra dolgozni. Ez így jogos. Csak jó néhány diplomás bele is ragad ebbe a helyzetbe és diplomával dolgoznak azok mellett akiknek még a 8 általános sincs meg. :(

2016. nov. 8. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
A C típus nem a felsőfok, hanem a komplex nyelvvizsga, tehát szóbeli és írásbeli. A C1 szint jelöli a felsőfokot.
2016. nov. 8. 22:22
 13/17 anonim válasza:
27%

"Csak jó néhány diplomás bele is ragad ebbe a helyzetbe és diplomával dolgoznak azok mellett akiknek még a 8 általános sincs meg. :("

Na és! Ő bajuk. Nem a 8 általánost végzetteké. Az meg hadd ne legyen már szégyen, hogy munka van és kész. Elvégzendő munka van, amit jól kell csinálni. Mindig is hülyeségnek tartottam azt, hogy embereket lenéznek azért, mert kevesebb iskolát végzett. És? Kb. semmit se jelent. Írni-olvasni és számolni lehetőleg mindegyik megtanult, a többi haszontalan dologra pedig sokszor nincs is szükség, csak seggelés kérdése, vagy pedig szerencse. Nézdd meg, hogy mennyi pitbull fejű kopasz undormánynak van diplomája és "párjának" a felfújt mellű qrának. Egyiknek az agyába sincs semmi ezt te se gondolhatod? :) Ma már alig van diploma ami ér is valamit. Az informatikusi képzés például az lenne. De valami mégse kóser, ha "mindenkit felvesznek, csak engem nem". Valami mégse stimmel akkor kérdezővel!

2016. nov. 8. 22:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket! Hétfőn kezdek!!! El se hiszem!!!

Egy baj volt, hogy nem kurv.nak öltöztem mikor fotóztam magam. Egy csinos frizura, ízléses smink és kosztüm nem felelt meg fotós által beállított háttérrel! Lecseréltem végső elkeseredésemben egy erősen sminkelt, kivágott ruhás buliban készült képre és átírtam kicsit butácskára. 3 hívást kaptam azóta! :-D :-D Hát soha nem gondoltam volna, hogy egy nevesebb cég is arcot vesz agy helyett! Köszönöm a privát üzeneteket is, nektek köszönhetem a munkát!!!

2016. nov. 10. 20:51
 15/17 anonim válasza:
Ha nem akarod nyilvánosan, privát üzenetben engem is érdekelne a diplomád. Melyik intézmény, melyik szak?
2018. júl. 24. 22:03
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

Igen, ismerős... Engem sem hívtak sehonnan, aztán megfogadtam barátnőm tanácsát. Dobjam el a kifésült hajat, az épphogy kihúzott szemet és a normális ruhát. Cseréljem le szép szóval ribisebbre. Azóta 3 helyről hívtak.

Engem személy szerint felháborít, hogy normális lány nem talál munkát, csak aki kirakja a testét. A valóságba sose vennék fel olyan ruhát, vagy annyira erős sminket.

De ha nekik ez kell, nekem meg munka... -.-"

21/L

2018. nov. 14. 17:32
 17/17 anonim válasza:
53%
Ha ez segített, akkor szerintem nőt akarnak, nem munkaerőt. Az sem jó ha utána molesztál titeket a főnök.
2020. jún. 26. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!