Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az évemmel, ha...

Mit kezdjek az évemmel, ha nem vesznek fel egyetemre?

Figyelt kérdés

Elcsesztem a biosz emeltemet és nem lett meg a 85%. Tehát így már nem fognak felvenni azokra, amiket bejelöltem, úgyhogy nem megyek tovább idén egyetemre. Nem tudom, hogy mit kezdjek magammal, menjek okj-ra és mellette meló, vagy csak okj és mellette tanulás a jövő évi érettségire, hogy javítsak és felsőfokú nyelvvizsgára a pluszpontért..

Mert egy érettségivel nem vesznek fel normális melóra, valami gagyi diákmunkával meg nem akarom elszúrni az időmet csak azért, hogy dolgozzak, közben meg azért nem is tudok tanulni. De azért dolgoznék is a lelkem mélyén, mert nem akarok itthon lenni egész nap és lustulni. Apu szerint menjek okj-ra és ne dolgozzak, inkább készüljek fel jövőre, meg tanuljak nyelveket, de akkor megint csak az lenne, hogy bejárok pár órára, aztán valahogy eltelik a nap. Nem tudom, hogy mi legyen.

2012. jún. 21. 12:57
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy talán az lenne a legjobb, ha okj+valami laza meló és mellette nyelvtanulás, nem? Azt még szerintem bőven lehet kivitelezni.
2012. jún. 21. 13:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen okj-s képzés érdekelne, de én például annak idején pont ugyanígy jártam, mint te, és nappali tagozaton végeztem el egy képzést. Nyilván kevesebb órám volt, mint a gimiben, de napi 3-4-5 órás elfoglaltság volt a suli. Szerettem, mert volt rendszeresség, nem jöttem ki a tanulási gyakorlatból, de maradt elég időm tanulni mellette, illetve én dolgoztam is részmunkaidőben egy pizzériában. Nézz szét, hátha van nappali rendszerben olyan, ami érdekel.
2012. jún. 21. 13:02
 3/7 Dottorre válasza:

Dolgozz, vagy menj egy egyéves OKJ-ra. Az azért is szerencsés, mert sajnos a mai felsőoktatásban nem a tudásra mennek rá, hanem a diákok szivatására. Én pl azért hagytam ott anno a sulit, mert egy tárgyból összevesztünk az oktatóval valamin, és utána egyszerűen nem lett meg meglepő módon egyik vizsgám sem. Hiába mentem a HÖK-re és a Dékánhoz, akkora neve volt a tanárnak, hogy nem álltak neki vele vitatkozni. Hiába tanultam, írtam egyébként szerintem nagyon jó vizsgákat, soha nem nézhettem meg a dolgozatomat, hiába járt volna ez jogilag is nekem (egyébként DÖK elnök voltam évekig, tisztában vagyok a szabályokkal, de hiába, nem volt hova mennem).

A lényeg, hogy egy OKJ szakma mindenképp hasznos, inkább csússz miatta 1-2 évet, de legyen egy biztos papír egy szakmáról a kezedben, nem árt két lábon állni a mai világban.

A munka is jó ötlet, de ha megtehetitek, hogy tanulsz inkább, akkor mindenképp tanulj, mert a későbbi életed folyamán sokat számíthat.

25F

2012. jún. 21. 13:03
 4/7 Dottorre válasza:
Jaj, csak még annyi adaléknak, hogy ha OKJ-n tanulsz ingyen, az beleszámít a főiskolai éveidbe, tehát a max állami fizetésű (régebben 10félév volt) fősuli lehetőséged csökken 2 félévvel. Illetve ez így volt régen, most már nem tudom, hogy így van -e, ennek nézz utána, elég értelmesnek tűnsz ahhoz, hogy ezt meg tudd oldani.
2012. jún. 21. 13:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Tényleg? Ezen most azért néztem egyet, egyébként orvosira akarok járni, de a kémiám csak 88 lett, az emelt biosz meg 80. És jövőre inkább emelteznék kémiából és megírnék valami nagyon jó százalékot, hogy felvegyenek, mert így most csak 414 pontom van, még Debrecenről is lecsúsztam..későn döntöttem el, hogy mi érdekel, idén kezdtem el tanulni mindkettőre.
2012. jún. 21. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék okj-s képzésre, és mellette készülnék az érettségire és a nyelvvizsgára. Az első hónapokban mindenképp ezt a kettőt csinálnám. Utána pedig, ha látom, hogy mennyire megy könnyen/nehezen az okj-s képzés és mennyi időm van mellette, keresnék valami melót. Vannak részmunkaidős, illetve alkalmi, hétvégi melók. Tehát, ha egy kicsit dolgozni is szeretnél a tanulás mellett, akkor ezek ideálisak lehetnek számodra. :)
2012. jún. 21. 13:15
 7/7 anonim ***** válasza:
76%
szerintem az ilyen okj-s bohóckodásoknak (kevés kivétellel) semmi értelme nincs. dolgozz, szerezz kis lóvét, egyetemen úgyis jól fog jönni. meg mellette tegyél új érettségit.
2012. jún. 21. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!