Mit kezdjek az évemmel, ha nem vesznek fel egyetemre?
Elcsesztem a biosz emeltemet és nem lett meg a 85%. Tehát így már nem fognak felvenni azokra, amiket bejelöltem, úgyhogy nem megyek tovább idén egyetemre. Nem tudom, hogy mit kezdjek magammal, menjek okj-ra és mellette meló, vagy csak okj és mellette tanulás a jövő évi érettségire, hogy javítsak és felsőfokú nyelvvizsgára a pluszpontért..
Mert egy érettségivel nem vesznek fel normális melóra, valami gagyi diákmunkával meg nem akarom elszúrni az időmet csak azért, hogy dolgozzak, közben meg azért nem is tudok tanulni. De azért dolgoznék is a lelkem mélyén, mert nem akarok itthon lenni egész nap és lustulni. Apu szerint menjek okj-ra és ne dolgozzak, inkább készüljek fel jövőre, meg tanuljak nyelveket, de akkor megint csak az lenne, hogy bejárok pár órára, aztán valahogy eltelik a nap. Nem tudom, hogy mi legyen.
Dolgozz, vagy menj egy egyéves OKJ-ra. Az azért is szerencsés, mert sajnos a mai felsőoktatásban nem a tudásra mennek rá, hanem a diákok szivatására. Én pl azért hagytam ott anno a sulit, mert egy tárgyból összevesztünk az oktatóval valamin, és utána egyszerűen nem lett meg meglepő módon egyik vizsgám sem. Hiába mentem a HÖK-re és a Dékánhoz, akkora neve volt a tanárnak, hogy nem álltak neki vele vitatkozni. Hiába tanultam, írtam egyébként szerintem nagyon jó vizsgákat, soha nem nézhettem meg a dolgozatomat, hiába járt volna ez jogilag is nekem (egyébként DÖK elnök voltam évekig, tisztában vagyok a szabályokkal, de hiába, nem volt hova mennem).
A lényeg, hogy egy OKJ szakma mindenképp hasznos, inkább csússz miatta 1-2 évet, de legyen egy biztos papír egy szakmáról a kezedben, nem árt két lábon állni a mai világban.
A munka is jó ötlet, de ha megtehetitek, hogy tanulsz inkább, akkor mindenképp tanulj, mert a későbbi életed folyamán sokat számíthat.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!