Az milyen indok, hogy azzal bocsátottak el, hogy "te nem vagy képes átvenni a cégünk közösségének szellemiségét és beilleszkedni a kultúrájába"?
90%, hogy kamu indokot hallottál.
Engem kb ugyanilyen indokkal rúgtak ki egy gyárból panaszmentes fél év meló után. Annyi volt a bűnöm, hogy megpályáztam egy irodai melót és ez a főnökömnek nem tetszett.
Ez egy jellemző magyar elbocsájtási indok szerintem... Azért is alacsony a termelékenységünk lehet, mert sokan és sokat trécselnek a munkahelyen, és inkább fontosabb a barátkozás, mint a tényleges érdemi munka.
Szerintem ne bánkódj, és mint az előzőek is írták, fogd fel úgy, hogy ez a legjobb ami történhetett, és van esélyed egy jobban passzoló állásra/munkahelyre.
Mondvacsinált, ha már régóta ott dolgozol és nem változott semmi részedről.
Mondvacsinált, mert nem tartalmaz konkrét hibát (az valami ilyesmi lenne: mindig ellopod más kajáját a hűtőből, nem működsz együtt, elhúzod a projektet, stb).
Mondvacsinált, ha korábban még nem szóltak, hogy mi a probléma, min kellene változtatnod.
Nem ajánlotta fel, hogy közös megegyezéssel menj el?
Ha aláírod a közös megegyezést, akkor nem kell indokolniuk, de ha kirúgnak, akkor kell az indoklás. Ha ilyen maszlag lesz benne, akkor simán lehet perelni. Ha közös megegyezéssel jössz el, akkor nem perelheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!