Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennie kell-e a főnöknek ha a...

Mennie kell-e a főnöknek ha a számok pénzügyi eredmények ellene szólnak? Visszakerül a székébe a pancser főnök az eredményes helyett? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

Adott egy kkv szokásos vadparaszt főnökkel aki „mindenhez ért” (szerinte). A légkör a cégnél egy borzalom, habzik a főnök szája reggeltől estig, menekülnek is az emberek, nagy a fluktuáció. A pénzügyi eredmények meg elégségesek: a cég nyereséges de épphogy.

A vadparaszt főnököt baleset éri elég komoly, szóval 1 évig majdnem nem jön. A cég ügyeibe nem szól, nem is nagyon szólhat bele, a céget egy a család által kinevezett vezető igazgatja.

És láss csodát az új vezető alatt a pénzügyi mutatók lassan emelkednek, a légkör sokkal jobb már nem menekülnek az emberek. De hamar leketyeg az egy év és jön vissza a régi vadparaszt főnök. Ennek hírére kapásból 3 ember távozik, de ez mellékes.

DE nem értem, őszintén nem! Adott egy cégecske adott egy főnök szinte a padlót súroló pénzügyi mutatókkal.

Jön egy új főnök. A mutatók sokkal jobbak lesznek.

Mert az hogy a légkör milyen az eleve szubjektív, meg lehet rá mondani ez nem kocsma itt nem kell a dolgozónak jól éreznie magát. Oké.

Na de a számok azok számok. A nyereség az nyereség. Az kell hogy számítson!

ÉS a számok bizony azt mutatják hogy az új vezető simán leiskolázta a régit. Ráadásul nem is egy vadparaszt.

És eredmény. régi főnök vissza, új főnöknek megköszönik, és mehet isten hírével. És indul újra a habzó pofájú őrjöngés reggeltől estig. És nem kétséges még pár hónap és a pénzügyi adatokban is lesz nyoma a visszatérésnek.

Nem kéne ilyen helyzetben annyi gerince és önkritikája lennie a régi főnöknek hogy azt mondja leszerepeltem itt van a fiatal a jobb, hát megyek és arra hagyom a vezetést aki bizonyítottan jobban csinálja?

2016. nov. 4. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Első körben gondold végig, miért csak itt alkalmaznak...
2016. nov. 4. 16:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Engem nem alkalmaznak itt már nem vagyok itt csak van egy kollegám aki még igen és tőle hallom a híreket.

ja és nem kirúgtak magam jöttem el még a régi/új főnök alatt (miatt).

2016. nov. 4. 16:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Ki a tulaj? Ha o a tulaj is (reszben v egeszben) akkor ez van!
2016. nov. 25. 03:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!