Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon szándékosan...

Magyarországon szándékosan kigúnyolják, lenézik, csicskáztatják, szívatják, kinevetik a piacképtelen diplomásokat?

Figyelt kérdés

Még a 8 általánost vagy azt se végzett is nagyobb megbecsülésnek örvend, mint egy piacképtelen diplomás? Mi ez a nagy ellenszenv velük szemben? Sokszor hallottam, hogy ugye nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban, így a legrosszabbul fizetett, legaljább munkákra veszik csak fel őket, ahol szándékosan kib**nak velük, a legnehezebb munkakört kapják, beszólogatnak nekik, hogy ezért tanultál, mégis itt vagy meg diplomád van, azt ennyit se tudsz, ezt se tudod megcsinálni...hogy erre még ez is képes, akinek csak 4 elemije van stb. Az alacsony végzettségűeknek meg nem szólnak semmit, szinte elismerést kapnak, jobbak a szemükben.

Kihasználják azt a helyzetet, hogy ezek az emberek nem fizikai munkásnak, segédmunkásnak stb. készültek és ügyetlenebbek, tapasztalatlanabbak ilyen téren. Olyan ez a helyzet, mint ha egy 8 általános végzett embert beültetnének mondjuk egy vegyész laborba és cikiznék, hogy jajj ezt se tudod, ehhez se értesz, egy nagy nulla vagy. stb.

Elég kiábrándító ez a helyzet...

2016. nov. 3. 14:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%

A válaszod alapján még az is kijön, hogy a szövegértéssel is problémáid vannak diplomás létedre. Tudod, aki otthon éhezik, esetleg a szülőkkel is problémák vannak (alkoholizmus, stb.) az már elég korán kényszert érez arra, hogy pénzt keressen és ne az iskolapadban "pazarolja" az éveit.

Mivel olyan világot élünk, ahol - te magad is írtad - kapcsolatok által 8 általánossal is jó helyre nyomnak be, kapcsolatok nélkül meg diplomásként is hónapokat teperhetsz alulfizetett gyakorlati helyért, töltheted fel az önéletrajzaidat meg az önmarketingelő motivációs leveleidet a Professionre meg a LinkedInre, hátha valaki megszán és ad munkát bármennyi pénzért ez nem is tűnik akkora áldozatnak TIZENÉVES FEJJEL.

Főleg, hogy a migránshullám és a gazdasági bevándorlás előtt még külföldre is bármikor bárki ki tudott menni és akár szakmai tudás meg papír nélkül 4-500 ezret megkeresni úgy, hogy a diplomás diákhitellel megterhelve 4 évvel később kezdett el itthon pénzt keresni és panaszkodni, hogy 110 ezret kap kezdőként ami 30 ezerrel több, mint amennyit érettségivel kapott volna és vígasztalja magát, hogy legalább azt csinálja, amit szeret.

Jó is annak, aki pénzt tud keresni azzal, amit szeret. Aki nem, annak marad az, hogy munka = szükséges rossz. Az ilyen ember nem fog diákhitelt felvenni és diákmunkát végezni esti vagy levelező mellett, hogy gyarapodjon egy olyan papírral amit szintén csak azért csinálna, mert valamivel kényelmesebb mint a diplomát nem igénylő munkakörök.

Ez pedig örökös harc lesz. A diplomás lenézi a nem diplomást, butának gondolja meg züllött trógernek, a nem diplomás meg a diplomást gondolja értelmiségi majomnak, aki fenn hordja az orrát és méltatlankodik, miközben a +4 év és +2-3 millió eredménye az, hogy ugyanabban a pozícióban dolgoznak mind a ketten és kettőjük közül az a különbség, hogy a diplomásnak pénzesebb a családja vagy ha nem pénzesebb, legalább normálisabb, aki támogatta abban, hogy elvégezzen egy egyetemet, nem lebeszélte róla meg lefikázta.

2016. nov. 3. 16:12
 12/16 anonim ***** válasza:
44%

Ismét bebizonyosodott, hogy a diploma nem garancia az életképességre. Élő példa vagy rá, már 3 napja itt sírsz a gyakorin, holott ad1: senki nem szorított a fejedhez pisztolyt, hogy azt tanuld, amit tanultál. Itt vagyok rá élő példa, rájöttem, hogy nem érek semmit azzal a szakkal, ahol tanultam (ebből 2 is volt), fogtam, otthagytam. Nem fogok belefeccölni energiát olyanba, amiből nincs profitom. Helyette mentem előre, szereztem a tapasztalatokat, gyúrtam a nyelvre, és csak egy "szaros" érettségivel egész jó állásom van.

Ad2: Még mindig nem késő átképezni magadat. Ja, hogy ahhoz már nincs kedv meg energia? Akkor meg ne tessék sírni.

2016. nov. 3. 16:14
 13/16 A kérdező kommentje:
Én se ragaszkodok a szakmámhoz. Sok minden máshoz értek, attól függetlenül, hogy nincs róla papírom. Nyelveket is tudok. Tanfolyamokra is járok.
2016. nov. 3. 16:49
 14/16 A kérdező kommentje:
Te is nagyon életképes lehetsz, ha 2 szakot is elkezdtél, aztán menet közben rájöttél, hogy ja ez mégse jó..jelentkezés előtt kellett volna utánanézni. És attól h most besikerült egy jó állás, lehet fél év múlva sehol se leszel.
2016. nov. 3. 16:51
 15/16 A kérdező kommentje:
Bírom ezeket a bagoly mondja verébnek h nagyfejű embereket...mert ő neki évek szenvedése után átmenetileg jó sora van, már ő a király.
2016. nov. 3. 16:55
 16/16 anonim ***** válasza:
25%
Szerencsere megvan a magamhoz valo eszem, ugyhogy tudom hogy akkor is lesz velem valami, ha esetleg itt vege a munkanak. Mondjuk nem en sirom vegig a gyakorit azzal hogy milyen szar diplomam van. Inkabb ne legyen diplomam minthogy olyan szerencsetlen legyek mint te.
2016. nov. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!