Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 160 ezer ft, mármint annyit...

160 ezer ft, mármint annyit kézbe kapni jó fizetés ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

Ezelőtt segédmunkásként dolgoztam mivel csak a 8 osztályom volt meg és csak 70 ezret kaptam kézhez.

Közben elvégeztem egy tanfolyamot és sikerült is elhelyezkednem utána egy cégnél ahol jelenleg is vagyok és 160 ezret kapok kézhez havonta.

Ez ma Magyarországon jó fizetés vagy ez is kevés?

Csak azért kérdezem,mert haverom 400-at keres és lenéz,hogy 160 is kicsi.

2016. okt. 29. 21:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
A gyakorizók szerint az egy semmi, meghalni sem elég, de valójában nagyon jó.
2016. okt. 29. 21:21
 2/19 anonim ***** válasza:
39%
Látod, már le is pontoztak érte!
2016. okt. 29. 21:38
 3/19 anonim ***** válasza:
28%

ja persze haver 400at keres. Mutatott már egy átutalási bizonylatot? Nem! Ennyire keres 400at.

Nálunk az értékesítők jutalékkal együtt nem visznek haza 400at nettóban.

160 jó, de attól is függ, hogy milyne munkakör.

Ja igen, itt a gyk-n nem vagy ember 600e Ft nettó alatt.

2016. okt. 29. 21:52
 4/19 A kérdező kommentje:

Ne foglalozz vele.

Én viszont felpontoztalak:)

2016. okt. 29. 21:52
 5/19 anonim ***** válasza:
43%

Ez nem ilyen egyszerű.

Van, akinek elég. Egy fuvaros srác, akit ismerek pont ennyit kap. Van 2 háza, 2 autója 3 gyereke egy felesége és minden nap otthon van napközben, mert este dolgozik. Neki nem kell több.

Én nekem az albérletem elvisz 100at ebbe benne van a rezsi, a szolgáltatások, a közös költség; az utazás munkába nettó 10; megtakarítás 120, mert enélkül nem lesz házam; az autó fenntartása költség, amit nem is mondok; sportra 15 megy el havonta; nyaralni nem voltam, amióta megvan a munkahelyem; élelmiszer nálam 2 főre 40 egy hónapban legalább; tisztálkodás, ruha, nem is említettem. Csak megtakarítás nélkül többet költök, mint amit keresel. Nincs benne nagyon sok mindent ami mindennapomst kiteszi. Úgyhogy számomra - mert magam nevében tudok beszélni, ez vacak. Főleg, hogy mérnök Msc van a zsebemben. Azaz mögöttem van 5.5 év egyetem, amit keményen végig tanultam.

Gyerek fenntartása még szóba sem jött! 300 nettóból nem látom a jövőt, ahol a gyerek belefér. Mostanában néztem külföldön, mit adnak, lakhatás + 8000 euró havonta. Na ott nem gondolkodnék a gyereken. Tudnám, bármit megadhatok neki: orvost, tankönyvet, lakhatást, utazást, tanítást, szabadidőt, biztosítást a jövőjére.

Lehet fikázni, de nekem 300 erre itthon nem elég. Aki ennyiből kijön és nincs semmi ingó ingatlan vagyona, magának kell gondoskodnia a lakhatásáról, és még 2 gyereke is van, mondjon tippeket!

#1 vezesse már le, hogy ennyi pénzből, mikor lesz nyugdíjas korára hol lakinia, mikor lesz gyereke, akiknek meg tudja adni a ruhát, élelmet, sportot, az iskolában szervezett nyaralást, tankönyveket, mikor lesz autója úgy, hogy nincsen családi és más anyagi háttere...

Aztán ha ez megvan, írj, hogy milyen jó fizu. Addig csak saját nevedben beszélj! Amikor egy heggesztő nettó 150-200 eurót kap havonta jobb helyeken. Te meg azért küzdesz, hogy még kevesebb pénze legyen a magyaroknak... nem látom az érveidet.

2016. okt. 29. 21:56
 6/19 anonim ***** válasza:
33%

Ötös:

A kérdező világosan a saját fizetéséről beszélt, egy szóval sem említett családot vagy klánt vagy bármit.

2016. okt. 29. 21:58
 7/19 anonim ***** válasza:
23%
És igen, vannak családok, ahol ennél kevesebbet keresnek (akár összesen, akár külön-külön a házastársak).
2016. okt. 29. 21:58
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Heggesztő naponta kap ennyit, nem havonta. Elírás volt.
2016. okt. 29. 22:00
 9/19 anonim ***** válasza:
70%

Ja és ötös:

Ha mindkét házaspár ennyit keres, tehát összesen 320ezret, abból igenis bőven el tudok képzelni saját lakást és gyereket...

2016. okt. 29. 22:02
 10/19 anonim ***** válasza:
31%

"lakhatás + 8000 euró havonta."

Aha, persze :) LOL, komolyan.

Kerdezo: attol fugg. A kepzettsegedhez jo, egyebkent nem valami nagy szam.

2016. okt. 29. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!