Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszi azt itt mindenki,...

Miért hiszi azt itt mindenki, hogy csak a 8 általánossal vagy érettségivel rendelkezők nem találnak munkát és istenítik Magyarországot, hogy amúgy tök jó hely?

Figyelt kérdés

"csak a tanulatlan élhetetlen mihaszna emberek sírnak hogy mekkora s.z.a.r. helyzet van ma magyarországon.

az én ismerőseim mint mind 300.000 körüli nettót visznek haza, csak egy pár évig tanulni kellett érte."

Ezt egy kérdés alatt olvastam. Most komolyan azt hiszik, hogy nincsenek diplomával, doktorival rendelkező emberek szar helyzetben? Én is mindig jeles tanuló voltam, mester diplomám van jeles minősítéssel, két nyelven beszélek, mégis visszautasítanak még egy adminisztrátori munkára is, hogy a szakmámban ne is beszéljek a helyzetről. Ismerősömnek PhD-s agrármérnök, jelenleg egy kőműves mellett segédmunkás...másik ismerősöm doktori fokozatú, számtalan publikációval rendelkező biológus...autót most Angliában. Akkor miről beszélünk? Sehol nem láttam még egy jó példát se, hogy valaki végigtanulta a fiatalságát és jó munkahelye lesz..pedig több száz embert ismerek egyetemista koromból.

2016. nov. 3. 09:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
Az a "baj", hogy ez nagyban függ az ismeretségi körtől. En pl nem is ismerek munkanélkülit egyáltalán.
2016. nov. 3. 10:02
 12/19 A kérdező kommentje:
Azt se értem, hogy ha csak az IT és a pénzügy "piacképes szakterület", akkor a többi szakot miért indítják az egyetemek? Vagy miért nem csak minimális létszámmal, nem 50-60 fővel szakonként? Nem vet valami jó fényt rájuk, hogy a végzettek több, mint fele közmunkás lesz..
2016. nov. 3. 10:05
 13/19 A kérdező kommentje:
Gondolom ti budapestiek vagytok, akik nem ismernek munkanélkülieket és 300 ezreket keresnek. Vagy tévedek?
2016. nov. 3. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy egy orvosrezidens mennyire mondható tanulatlannak és büfé szakmának. De ők nettó 120-130-at kapnak.
2016. nov. 3. 10:24
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

Itthon igen ennyit kapnak,de nem kint külföldön,ott lakàst is adnak nekik plusz néhol kocsit is.

Ha itthon marad magàra vessen.

2016. nov. 3. 10:45
 16/19 A kérdező kommentje:
Könnyű mondani, hogy menj külföldre meg ide-oda. Csak ahhoz kezdőtőke is kell, nem kevés, plusz ismerős aki legalább meg tudja mutatni mi merre van, nem csak kimenni egy ismeretlen helyre.
2016. nov. 3. 10:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Állj össze több haveroddal és költözz Bpre. Vidéken sokkal nehezebb állást találni.
2016. nov. 3. 11:00
 18/19 anonim ***** válasza:
62%

Ezért kell kapcsolatot építeni olyanokkal akik céltudatosak,sikeresek,és nem olyanokkal körbe vedd magad akik csak buliznak.

Itt bosszúlja meg magát.

Tudatosan karrierépítes a legfontosabb.

2016. nov. 3. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

rólam szól a kérdés. :D

drága barátom nagyon rossz szakot választottál. ezért nincs munkád. Ha pedig alacsonyabb végzettséggel is betölthető állásra pályázol könyörgöm ne írd már bele hogy könnyűipari mérnök vagy mert a büdös életbe nem hívnak be.

2016. nov. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!