Miért hiszi azt itt mindenki, hogy csak a 8 általánossal vagy érettségivel rendelkezők nem találnak munkát és istenítik Magyarországot, hogy amúgy tök jó hely?
"csak a tanulatlan élhetetlen mihaszna emberek sírnak hogy mekkora s.z.a.r. helyzet van ma magyarországon.
az én ismerőseim mint mind 300.000 körüli nettót visznek haza, csak egy pár évig tanulni kellett érte."
Ezt egy kérdés alatt olvastam. Most komolyan azt hiszik, hogy nincsenek diplomával, doktorival rendelkező emberek szar helyzetben? Én is mindig jeles tanuló voltam, mester diplomám van jeles minősítéssel, két nyelven beszélek, mégis visszautasítanak még egy adminisztrátori munkára is, hogy a szakmámban ne is beszéljek a helyzetről. Ismerősömnek PhD-s agrármérnök, jelenleg egy kőműves mellett segédmunkás...másik ismerősöm doktori fokozatú, számtalan publikációval rendelkező biológus...autót most Angliában. Akkor miről beszélünk? Sehol nem láttam még egy jó példát se, hogy valaki végigtanulta a fiatalságát és jó munkahelye lesz..pedig több száz embert ismerek egyetemista koromból.
1. Mi a pontos végzettséged?
2. melyik nyelvet beszéled és milyen szinten?
3. mióta keresel állást?
4. heti szinten hány állásra pályázol
5. és ebből hány helyre hívnak be téged interjúra?
Mind piacképtelen szakma.
Többet érsz egy hegesztô szakmàval.
Ha piacképes tudàsod van akkor normàlis pénzt keresel.
Egy biológusnak külföldön van jövôje,csak màr egyetem közben is dolgozni kellene és a lehetôségeket keresni nem partizni.
Ne félj ha IT-s lettél volna vagy pénzügyes nem itt tartanàl.
az csak 4 hónap...az átlagos álláskeresési idő 19 hónap.
Ha nem hívnak be, az azt jelenti, hogy vmi bibi van a CV-dben. Nézesd át egy szakemberrel.
Jah és szakmádon belül próbálkozol, ugye?
SSC esetleg? oda 2 nyelv kéne, csak kicsit rá kéne feküdnöd, mert tárgyalóképes szint kell...
"Ne félj ha IT-s lettél volna vagy pénzügyes nem itt tartanàl."
Szóval akkor legyen mindenki IT-s vagy pénzügyes? Aki nem is ért hozzá és nem is érdekli, az is? Csak mert épp ez a piacképes és semmi másra nincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!