Önéletrajzba tudnátok segiteni?
21 éves vagyok,és a jelenleg megpályázott helyre önéletrajzot kell hogy irjak.
Nem is ezzel van a gond,hanem azzal hogy bele kell hogy irjam az elözö munkahelyeimet,ami köz tudott hogy nem voltam eddig túl szerencsés a munkahelyek terén és elég sürün váltogattam őket.
4 különbözö munkahelyem volt már,mind ilyen nagy multinacionális vállatnál.
Attól aggódok ha ezt mind beleirom,akkor vissza fognak utasitani,annak révén hogy nem vagyok megbizható gyakran ugrálok ide oda munkahelyek között .
Ebböl kiindulva az a kérdés merült bennem fel,hogy önéletrajzba lehet kicsit hazudni?
Már mint ugy értem hogy nem mindegyik munkahelyemet irnám bele.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Bár mondjuk most állandoan ezen töröm a fejem,ha kamuznék és elhinnék valóban, ha fel vennének akkor is gondolom be kellene vinni ezt a (nem jut eszembe most a rendes neve) szóval be kellene vinni ezt a rózsaszin kis könyvet amibe az eddigi munkahelyeimet is jegyezték.
Szóval ha azt megnéznék utána ugy is rájönnének hogy hazudtam.
Abban az esetben, ha valakinek sok munkája volt vagy nagyon sűrűn váltogatta a munkahelyeit, akkor érdemes az azonos pozíciókat összevonni és egy kalap alatt feltüntetni.
Tehát ha mondjuk pénzügyi asszisztensként dolgozott valaki az elmúlt 4 évben, de 3 különböző munkahelyen, valahogy így lehetne feltüntetni az önéletrajzban a szakmai tapasztalat résznél:
Pénzügyi asszisztens, Budapest 2012-2015
XY cég neve
XY cég neve
XY cég neve
Főbb eredmények, feladatok:
Így már le is lehet rövidíteni az önéletrajzot és nem arra irányul a figyelem elsőként, hogy sűrűn váltogattad a munkahelyed. Ez a megoldás akkor is jó, ha valakinek mondjuk 2 munkahely között pár hónapig nem volt munkája.
Hazudni nem érdemes az önéletrajzban és nem ajánlanám, hogy az interjún az előző munkáltatóról rossz dolgokat mondj. Mindkét dolog elég rossz fényt vet rád.
Üdvözlettel:
Kónya Ágnes
Karrier Enteriőr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!