Önéletrajzba tudnátok segiteni?
21 éves vagyok,és a jelenleg megpályázott helyre önéletrajzot kell hogy irjak.
Nem is ezzel van a gond,hanem azzal hogy bele kell hogy irjam az elözö munkahelyeimet,ami köz tudott hogy nem voltam eddig túl szerencsés a munkahelyek terén és elég sürün váltogattam őket.
4 különbözö munkahelyem volt már,mind ilyen nagy multinacionális vállatnál.
Attól aggódok ha ezt mind beleirom,akkor vissza fognak utasitani,annak révén hogy nem vagyok megbizható gyakran ugrálok ide oda munkahelyek között .
Ebböl kiindulva az a kérdés merült bennem fel,hogy önéletrajzba lehet kicsit hazudni?
Már mint ugy értem hogy nem mindegyik munkahelyemet irnám bele.
A félelmed nem alaptalan, de ha a tapasztalatodra szükségük van és nincs túljelentkezés, nem fogja őket érdekelni.
Én nem kamuznék, hisz mind a 4 munkahelyed a te döntésed volt, ergó vállald fel, nem szégyen az. Valamint ha rákérdeznének, mondhatod, hogy kerested a szakmai utadat, és a mostaninál nagy lehetőségeket látsz, blabla.
Ettől függetlenül, azt is csinálhatod, hogy csak azt a korábbi munkát írod be, ahol a legtöbbet voltál, vagy ahol a legtöbb tapasztalatot szerezted (értsd: tudsz róla beszélni, miket csináltál).
Mindegyiknél saját magam mondtam fel.
A legelső munkahelyemen konkrétan sz*rba se vették az embert,egy sima sori dolgozoval olyan hangnembe beszéltek,ami nem hogy embernek még kutyának is sértö lenne.
Viszont a pénz jó volt.
Ennek ellenében a második helyen nagyon gyenge volt a lové.
A harmadikon megint csak nagy volt az elvárás, amit meg azért a munkaért kaptam,semmire nem volt elég.
A negyediket avagy a legutolsót,talán ezt bánom a legjobban, szerettem ott a munkát,a pénz is ugy ahogy elég átlagos volt. Viszont a kollégákkal nem jöttem jol ki.
Ezt csak azért irtam igy le mert minden esetben én akartam hogy megszünjön,nem loptam soha sehonnan,nem verekedtem. Eddig még nem rugtak ki sehonnan.
Bár a papirjaimat átnézve mindegyikre az van irva hogy Közös Megegyezéssel szünt meg a munkaviszonyom.
Az a helyzet hogy mint emlitettem 4 különbözö multinacionális cégnél dolgoztam eddig,akár milyen hihetetlen,de soha nem voltam még állás interjún.
A legtöbb is az volt hogy benn a gyárban irattak tesztet,meg elküldtek üzemorvoshoz ahol a hallásomat meg a látásomat vizsgálták.
Bár példaként fel hozhatom hogy az utolsó elötti munkahelyen konkrétan csesztek rá a tesztre is, elküldtek orvoshoz megfeleltem másnap már kezdhettem is,semmi teszt,nem volt a harmadik helyen.
Szerintem annak örültek ha egyáltalán volt olyan ember aki elvállalta azt a munkát..
Van egy szakmám,és úgy érzem hogy többre vihetném vele. Elegem lett ebböl a sori rabszolga munkából.
Most beadtam a jelentkezésemet egy helyre, viszont önéletrajzot kérnek,mivel megközelithetöleg másfél éve dolgozok és 4 munkahelyem volt. Attól aggodok hogy ez miatt vissza utasitanának.
Nem akarok a törvényekkel szembe menni,viszont arra gondoltam ha lehetséges nem mindegyik helyet irnám bele.
Nem mennél szembe a törvényekkel, ha letagadnád valamelyik volt munkahelyed az önéletrajzodban. :) Mások napi szinten sokkal nagyobbat-többet kamuznak.
Ha rákérdeznek és elmondod amit itt leírtál, normális helyen nem fognak problémázni ha szükségük van rád.
Sok sikert, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!