Mióta szokás állásinterjún megkérdezni, hogy kivel költöznék albérletbe?
Figyelt kérdés
A minap állásinterjún voltam, és megkérdezték, hogy ha elnyerném az állást, akkor hogyan oldanám meg a lakhatást. Ezt teljesen normális kérdésnek tartottam, mondtam, hogy keresnék albérletet. Erre jött egy váratlan húzásuk, az intézmény igazgatónője megkérdezte, hogy akkor kivel költöznék oda albérletbe (egyedül, barátnővel stb.). Eléggé meglepődtem, nyeltem egy nagyot, és mondtam, hogy egyedül, de a legszívesebben a képébe vágtam volna, hogy mi köze ehhez. Nem szoktam titkolni, hogy egyedül vagyok, ha valaki nagyon faggatózik, de nem hinném, hogy ez pl. egy állásinterjún releváns és etikus kérdés. Voltam már életem során néhány hasonló megmérettetésen, de ilyesmit soha senki nem hozott szóba, nem is tudtam hirtelen, hogy mit reagáljak. Szerintetek ez nem lépi túl a privát szféra határát?2016. okt. 28. 19:20
31/31 anonim válasza:
Hátrányos megkülönböztetés!
Ez törvénytelen, családi állapot alapján történő diszkrimináció.
Törvénytelen. Ezt a hatóságot keresheted fel.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!