Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mióta szokás állásinterjún...

Mióta szokás állásinterjún megkérdezni, hogy kivel költöznék albérletbe?

Figyelt kérdés
A minap állásinterjún voltam, és megkérdezték, hogy ha elnyerném az állást, akkor hogyan oldanám meg a lakhatást. Ezt teljesen normális kérdésnek tartottam, mondtam, hogy keresnék albérletet. Erre jött egy váratlan húzásuk, az intézmény igazgatónője megkérdezte, hogy akkor kivel költöznék oda albérletbe (egyedül, barátnővel stb.). Eléggé meglepődtem, nyeltem egy nagyot, és mondtam, hogy egyedül, de a legszívesebben a képébe vágtam volna, hogy mi köze ehhez. Nem szoktam titkolni, hogy egyedül vagyok, ha valaki nagyon faggatózik, de nem hinném, hogy ez pl. egy állásinterjún releváns és etikus kérdés. Voltam már életem során néhány hasonló megmérettetésen, de ilyesmit soha senki nem hozott szóba, nem is tudtam hirtelen, hogy mit reagáljak. Szerintetek ez nem lépi túl a privát szféra határát?
2016. okt. 28. 19:20
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#20: Sehogyan, mert szerencsére nem engem választottak, egyébként meg hogy őszinte legyek, még neked sem lenne ehhez semmi közöd. :) De akárhogyan is van, a munkáltatónak sincs semmi köze ahhoz, hogy az alkalmazottja hogyan oldja meg a lakhatását, pontosabban hogy hogyan tudja beosztani a fizetését. Mivel nem vagyok nagy költekezős, így valamennyit a kevésből is tudnék spórolni, viszont a (leendő) munkáltatónak sincs semmi joga afelől érdeklődni, hogy én hogyan tudnám beosztani a jövedelmemet.
2016. okt. 29. 12:43
 22/31 A kérdező kommentje:
#19: Ha el is mennék, ahhoz sem lenne semmi közük, elvégre nincs megírva sehol, hogy ha máshonnan jobb ajánlatot kapok, akkor nem tiplizhetek. A közszférában nyilván nem nagyon lehet ugrálni, de azért az intézmények sem mindig tesznek meg mindent azért, hogy a dolgozóikat ottmaradásra ösztönözzék, pedig szerintem bizonyos keretek között lenne lehetőségük arra, hogy ilyen-olyan juttatásokat adjanak, csak éppen sokszor a nem éppen szakmai - hadd ne mondjam, gyakran politikai - szempontok alapján "választott" vezetők jövedelmének a biztosítására kell a sok pénz, holott ők nem minden esetben tesznek hozzá szakmai szempontból sokat az intézmény működtetéséhez. Amúgy meg az sincs kizárva, hogy ha valaki egyedül költözik valahová albérletbe, akkor éppen ott fog párt találni magának, és tartósan ottmarad, tehát ez is eléggé diszkriminatív felfogás, hogy előnyben részesítjük azt, aki "családos".
2016. okt. 29. 13:12
 23/31 anonim ***** válasza:
63%

Figyelj, ha ennyire senkinek semmi köze hozzá, akkor minek írtad ki a kérdést? Hiszen semmi közünk a problémáidhoz! Oldd meg!

Vagy az azért jól jönne, ha támogatnánk, segítenénk, de te cserébe leszólod azt, aki érdeklődik, hogy semmi köze hozzá.

Ha ennyire magadnak való vagy, akkor még egy névtelen oldalra sem kell írni, mert valójában nincs közünk a magánéletedhez.

De ha már segítséget kérsz, akkor tisztelt meg a válaszadókat, mert ez kétoldalú dolog, tudod?

2016. okt. 29. 14:05
 24/31 A kérdező kommentje:
#23: Figyelj, én normális hangnemben feltettem egy kérdést, az engem nem érdekel, hogy ki mire kíváncsi a dolgaimmal kapcsolatban. Jó, hogy nem sorolom el mondjuk itt is, hogy kivel mennék albérletbe, meg hogy hogyan osztanám be a fizetésemet. Az, hogy te kíváncsiskodsz, hogy én hogyan oldanám meg ilyen esetben az albérletet, az a te dolgod, ettől függetlenül én még anonim módon sem vagyok hajlandó erre válaszolni, mint ahogyan engem sem érdekel, hogy te fordított esetben kivel költöznél el, vagy mire költenéd a fizetésedet. És nem is tartozik a kérdésem lényegéhez, hogy hogyan jönnék ki az esetleges fizetésemből, ha majd ezzel kapcsolatban lesznek kérdéseim, akkor felteszem őket.
2016. okt. 29. 16:59
 25/31 anonim ***** válasza:
63%

Normális hangnemben, de attól még bunkó módon.

Ne menj semmiféle közösségbe, ha ilyesmin felkapod a vizet.

2016. okt. 29. 17:32
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
mennyit adtak volna a múzeumban? brutto 140?
2016. okt. 29. 18:12
 27/31 A kérdező kommentje:
#25: Mondjuk a magánélet pont azért magánélet, mert azzal osztom meg a dolgaimat, akivel szeretném, másokra pedig ez nem tartozik. Egyébként az rohadt nagy segítség, ha valaki itt is arra kíváncsi, hogy hogyan osztanám be a fizetésemet, nem hinném, hogy erre bárki köteles lenne válaszolni, még anonim módon sem (egyébként nem pazarolnám el). Nem ezzel kapcsolatban tettem fel kérdést, úgyhogy örültem volna, ha nem ide kanyarodik a dolog. Szerintem meg az a bunkóság, ha valaki ilyen esetben arra kíváncsi, hogy én hogyan osztanám be a fizetésemet, mint pl. az egyik kommentelő, én sem kérdezem meg tőle, hogy ő hogyan osztja be a saját pénzét, ezzel senki nem köteles elszámolni. Én nem tehetek arról, ha valaki nem a kérdésemre válaszol, hanem kíváncsiskodik, hogy mit tennék a pénzemmel, holott ez nem releváns a kérdésem szempontjából. Engem sem érdekel, hogy te, vagy más kommentelők, vagy a szomszédaim, vagy a rokonaim hogyan osztják be a pénzüket, ez egyszerűen etika kérdése, és én sem vagyok köteles nyilatkozni arról, hogy hová tenném a pénzemet, hogyan jönnék ki adott helyzetben a fizetésemből.
2016. okt. 30. 09:12
 28/31 anonim ***** válasza:
mennyit fizetnek a múzeumban kb?
2016. okt. 30. 11:24
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Hát ritka idegbeteg vagy kérdező...

"Ahhoz meg nincs semmi közük, hogy én hogyan és kivel oldom meg a lakhatásomat, nekik azzal kell törődniük, hogy én pontosan ellássam a munkakörömet."

1. Ahhoz hogy hosszú távon el tudd látni a munkakörödet, az kell hogy ne egy biorobotként éld az életed.

2. Gondolom a munkaadó sem akar havonta újra interjúztatni, ezért egyszerűbb feltenni előre a kérdést, mint hallgatni utána a jajongást, hogy nem jössz ki a havi fizetésedből.

3. Bármilyen meglepő a munkaadó is ember, nem feltétlenül az a célja hogy kizsigerelje a szegény ártatlan dolgozókat, és a lakhatás nem egy utolsó szempont. Nem mindegy hogy 150 ezret keresek, amiből 120 elmegy lakásra, vagy 150 ezret keresek, és van mellette egy kiadó szobám, aminek a bevételeiből fedezem a saját rezsimet is.

Tessék egy kis oktatófilm:

https://www.youtube.com/watch?v=VHMRMu4VfJ0

2016. okt. 30. 11:35
 30/31 anonim ***** válasza:
35%
#29: Magyarán ha 140 ezret keresnél és egy szobát akarnál bérelni, akkor inkább felvesznek egy helyi lakost saját lakással, te meg maradsz munka nélkül, így nem zsigerelnek ki téged. Jaj de jó. :]
2016. okt. 30. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!