Miért kergetik illúzióba az embereket, hogy majd "tapasztalattal" könnyebb lesz munkát találniuk?
Teszem fel, kezdőként nem nagyon kellettem sehova, mert nem értettem semmihez és szimpatikus sem voltam senkinek, nem vettek fel azért, mert "jaj de kis szimpatikus, BIZTOS jól fog dolgozni"
Nagy nehezen lett munkahelyem, nem is annyira gagyi, itt vagyok 3 éve.
Kezdetnek jó volt, de már nem motivál, nincsenek benne lehetőségek az előrehaladáshoz, ugyhogy váltanék.
De mostmár nem mehetek pályakezdő állásokra...
Tehát régen a pályakezdőre nem vettek fel, mert nem voltam elég jó. De most, hogy pályakezdő állásra jó lennék, már nem lehetek pályakezdő! :D
A 3 éves tapasztalathoz való állásokra meg azért nem vesznek fel, mert ugyanugy görgettem magam előtt az általános lemaradásomat, amiért már pályakezdőként is inkább MÁSOKAT vettek fel.
Ördögi kör.
Ha a 3 éves tapasztalatod hamburgersütés, akkor az nem számít.
Plusz az se mind1, hogy jó vagy e a szakmában, vagy csak lehúztál 3 évet valahol lébecolva.
Azért tapasztalattal csak könnyebb munkát találni. Már nem is nagyon van csak pályakezdőknek hirdetett munka. Inkább 1-2 év tapasztalattal keresnek embereket, mellékesen odaírják azért, hogy pályakezdők is jelentkezhetnek.
A cégeket sem értem amúgy. Főleg vidéken az a cél, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni a dolgozónak. A pályakezdőnek még nincs kialakult munkastílusa, azt tudják/tudnák alakítani. Mégis a tapasztaltabb kell nekik, akiknek már több konkrét követelése van a munkával kapcsolatban.
Baromságot beszélsz. Ha ez a három év tapasztalat azon a területen van, ahol dolgozni szeretnél akkor nagyságrendekkel egyszerűbb dolgod van a munkakeresésben.
Néhány hét alatt munkát kéne találnod.
jo, hát engem is behivnak a jelentkezéseim 60-70%ára
és munkát is adtak volna "pár héten belül"
csak hát igen kis gagyi munkahely lett volna...ott könyörgött a vállalkozó, hogy menjek, de csöbörből vedérbe nem akarok esni :( Mert a mostani munkahelyem is elég szerény.
Előző vagyok
Hát, úgy tűnik ez Magyarország.. Egyébként én már ezek miatt sem megyek "kis magyar céghez". Soha többé.
Tudnék mesélni én is... csödörből vederbe én sem akarok már menni, így én sem fogadom már el az első ilyen felajánlást. Katasztrofálisak.
Az a baj, hogy igen ritka a normális munkahely, mert ezek a sza.rok az általánosok sajnos. :/
Amúgy meg miért ne jelentkezhetnél pályakezdőkre?
Én is jelentkeztem, és fel is vettek, az már más kérdés hogy sok minden hátulütő dolgot nem említettek, ezért azt pl én hagytam ott rövidesen. De a lényeg, hogy felvettek, tehát nyugodtan jelentkezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!