Akik 23-25 évesen nettó 230-300 ezret keresnek, azok hogy csinálják?
RENDŐRÖK!
rendőrnyomozók kapnak ennyit, ha szereti őket a főnök. akkor megy fel a fizetés akadályok nélkül...meg egy csomo más pénz is csurran-cseppen nekik...ugyhogy 25-26 évesen akár 10 millát is félretudnak tenni.
Budapesten nem olyan nehéz elérni ilyen fizetést.
Nekem 25 évesen nettó 220.000, mérnökként, de ez nem számít jónak a 2,5 év tapasztalatommal, ha multihoz átmennék ahol pl. napi szinten kell használnom a tárgyalási szintű szakmai angolt akkor simán lehetne nettó 300.000 is, az más kérdés hogy egyelőre egyéb okok miatt nem akarok váltani.
Szerintem az alábbi szakmákban el lehet érni ilyen fizetést: mérnök (gépész, villamos, közlekedés, építő-építész, minőségbiztosítási), programozó (vagy úgy alapvetően valami IT terület), orvos, pénzügyi-közgazdász területek (tudom ez így elég bő, de ott nincs tapasztalatom).
Illetve szakmákkal is, maximum kicsit később, bár feltéve hogy 25 évesen egy szakmában már kb 5 év a szakmai tapasztalatod, így nem biztos hogy később..: hegesztő, CNC forgácsoló, elektronikai műszerész, stb.
Illetve minimum 2 db nyelv jó ismeretével elég sokszor a felsőfokú végzettség is, kb mindegy mi, pl. turizmus vendéglátás vagy kommunikáció és egyebek...ott igazából a nyelvtudásod fizetik meg csak kell egy felsőfokú papír. De úgy hiszem egy ilyen könnyebb szak mellett pont van ideje az embernek nyelvet tanulni.
A legtöbb esetben az angol nem elég, vagy ha csak az van, akkor viszont legyen tárgyalási szintű (a középfokú nyelvvizsga nem az).
És a legfontosabb: szeresd a szakmád, akarj benne fejlődni, a szabadidődben is foglalkozz vele, járj ahhoz kapcsolódó szakmai eseményekre. Enélkül nem megy.
(amúgy a vendéglátással is lehet jól keresni de azt nem írtam direkt..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!