Mit tehetek, ha nem kaptam meg a diákmunkámért járó pénzt? (bővebben lent)
Szeptemberben dolgoztam pár napot, viszont a fizetésemet még nem kaptam meg... a diákszövetkezeti ügyintézőt felhívtam pár napja, hogy mikor utalják már végre. Mondta, hogy már pár napja kiutalták az összes fizetést...aztán utánanézve a dolgoknak jelezte, hogy nincs meg a jelenlétim...de "rendezni fogják a dolgot"... (alapvetően azért nem izgultam magam agyon mert a szerződésben az van, hogy a tárgyhó utáni hónap 20.-áig kell kiutalniuk a béreket)
utoljára szeptember utolsó napjaiban voltam dogozni, és akkor a jelenlétim ott volt, és az eddigi napok mellett kis pipák voltak, ami azt jelenti ők azt a hónap közben folyamatosan ellenőrizték, hogy én megjelentem-e az előre megbeszélt napokon.
valahogy viszont eltűnt mire igazán kellett volna...
én mindig próbálom a legjobbat feltételezem mindenkiről, és hiszem, hogy nem direkt hanem, tényleg véletlenül veszett el a jelenlétim, de ebben az esteben viszont úgy érzem, hogy vállalja a felelősséget az, aki a hibát elkövette...
Holnap 20.-a...mit lehet tenni ebben az esetben? vagy esetleg hol tudnék utána nézni hogy mi a teendő ha nem teljesítik a szerződésben foglaltakat? Illetve milyen jogaim vannak ebben az esetben?
őszintén szólva nem is az borított ki, hogy nem kaptam meg a pénzt, hanem leginkább az, hogy ilyen dolgok megtörténnek...
Előre is köszönöm a segítségeteket :)
Nos, azt írod, a diákszövetkezeti ügyintéző utána nézett és nincs meg a jelenlétid. Mivel eddig is hozzá fordultál, nyugodtan "zaklasd" Őt - hiszen ők küldtek dolgozni.
Ők vannak szerződésben az adott munkahellyel, nekik kell ezt rendezni, hogy mely napokon voltál ott.
Nem fogok jogszabályokat előkeresni, és neked sem feltétlenül szükséges. Ami jogállamban biztos, hogy egy, neked az a pénz jár, dolgoztál érte. Kettő, ezt kamerafelvételek, szemtanúk, és gondolom elektronikus írásos üzenetek bizonyítják.
Tehát következő lépésként ha a diákmelós ügyintéző nem intéz el semmit, mert nem szokott, keresd fel a közvetlen felettesedet, műszakvezető vagy üzletvezető vagy mittudomén aki épp van és ahogy hívatja magát, és vázold neki a problémát.
Ha nem segítenek, elmondhatod neki a fent leírtakat. Ha továbbra sem segítenek, tegyél feljelentést mint jogállamban az embereknek kellene és adj át minden bizonyítékot a rendőrségnek. Fényképezd le a jelenléti ívedet is legközelebb.
utólag is köszi a választ! elég alaposan utána jártam az ügynek, és sikerült olyan személlyel beszélnem aki történetesen a tesco jogi osztályán (ha van ilyen ) dolgozott éveket, és diákszüvetkezetekkel tartotta a kapcsolatot...na ő beavatott mindenbe...még este írtam egy szép hosszú ímélt a diákszövis csajszinak aki másnap délelőtt hívott is és jelezte, hogy a holnapi nap folyamán utalják is!!!! Érted ezt?? :D majd két hétig hazudozott össze-vissza.....majd amikor meglengettem a munkaügyi per lehetőségét, akkor már meg tudják oldani kevesebb mint 24 órán belül.....
úgyhogy ha valakinek ilyen gondja támad a jövőben itt jelzem írjon nyugodtan, tudok segíteni :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!