Szerintetek is szörnyű amit a HR-esek művelnek?
1. Színvonalas intézmény, ha kommédiáról van szó, a Budapesti Corvinus egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem. A Debreceni Egyetem orvosképzésben kiváló, kommédián súlytalan.
2. Csapnivaló a helyesírásod. Ha a pályázati anyagodat is hasonló igényességgel állítottad össze, sok jóra ne számíts.
3. Bankba pénzügyi, üzleti, gazdasági végzettséggel lehet bekerülni (jellemzően PSZ, GM), vagy infós/mérnöki diplomával, nyilván az informatikai, fejlesztési, tesztelési, adatbáziskezelési részlegre. Kommédiával akkor lehet esélyed, ha csinálsz egy PSZÁF vizsgát.
4. Kisebb arcot, több alázatot. A "kis p.csa" hr-esnek van munkája, neked - egyelőre - nincs.
5. Ha erős, jó nyelvtudásod van, próbálj bekerülni egy SSC-be, akad néhány Debrecenben is. Jól fizetnek, tőkeerős, igényes cégek, referenciának is jók. Szerezz 2-3 év munkatapasztalatot, és közben levelezőn, szigorúan munka mellett végezz el egy mesterképzést, lehetőleg Budapesten. Tudom, nehéz, a francnak sincs kedve utazgatni, de ha a kommédiával akarsz kezdeni valamit, akkor a legjobb intézménybe kell járnod, ez pedig nem a DE.
HR-es kis pitsa vagyok, és fogalmad sincs sem az életről sem a munka világáról. Én is azonnal kiszurnelek ilyen stílussal.
Komolyan azt gondoltad, hogy egy hitelvalidációs állásre bekerülhetsz, mert jól beszélsz?
Mekkora pofonokat fogsz még kapni....
Bankszektorban dolgozó kontroller/elemzőként még én sem pályáznék egy hitel validációs állásra.
Média szakkal? Esetleg a bank PR, marketing osztályára jó eséllyel, de mondtak ennél jobb ötletet is felettem.
Ha a pénzügyi szektorban szeretnél dolgozni, akkor érdemes kiegészítő közgazdasági/pénzügyi-számviteli alapismereteket szerezned, mert anélkül roppant nehéz lesz.
Az, hogy egy álláshirdetésben benne van a megfelelő kommunikációs készség és más efféle bullshit-ek, az ma már szinte természetes és töltelék. Ez nem azt jelenti, hogy kommunikáció szakos pályakezdőként számodra lett kiírva ez a pozíció.
(off: mert a helyesírásodat többen kifogásolták: a hitel validáció nem két szó véletlenül? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!