Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy álláshirdetésnél a...

Ha egy álláshirdetésnél a NETTÓ bérigényt kérik be, akkor ott van valami probléma, nem jól gondolom?

Figyelt kérdés

A munkáltatónak nem tök mindegy a NETTÓ?

Őt a bruttó érdekli...neki az a kiadás...

Hogy én mennyit kapok meg a végén, az neki nem tök mindegy?

Tegyük fel, hogy van két jelentkező, mindkettő ugyanannyi nettót akar.

De az egyiknek gyereke van, meg friss házas, akkor kisebb bruttóból jön ki ugyanaz a nettó...

Vagy ilyenkor nem jelentenek be? Vagy megmagyarázzák, hogy essek hasra attól, hogy adnak bkv bérletet és az is a fizetésemet növeli?

2016. okt. 15. 16:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

olyan szánalmas a vergődésed, miközben teljesen el vagy szállva magadtól...

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2016. okt. 15. 20:01
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

Nekem is fura. Ez szerintem azt jelenti, hogy nem akar bejelenteni, vagy csak minimálbérre, és megy zsebbe a többi.

Én már nagyon sok állásinterjún voltam, és nem érdekelt senkit a nettó bérigényem. A legtöbb főnöknek halvány gőze nincs, hogy milyen levonások terhelik a fizetésedet, nem tudják, hogy pl. nettó 100.000-nak mennyi a bruttója. Nekik az van meg, hogy mennyi bruttót tudnak ajánlani.

2016. okt. 15. 22:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Egy munkáltató a nettó bérigényedből és a bruttó bérigényedből is ki tudja számolni, hogy összesen mennyibe is fogsz kerülni neki.
2016. okt. 18. 13:54
 14/19 A kérdező kommentje:

IIIIIGEN?

tudja, hogy hány gyerekem van meg mikor házasodtam? :O anélkjül, hogy megmondanám neki?

2016. okt. 19. 09:14
 15/19 anonim ***** válasza:
De nem érted, hogy őt ez nem érdekli? Megszorozza 1,5-tel a nettót, megkapja a bruttót, rárakja a saját adóit, és megvan az eredmény? Mintha nem lenne gyereked meg semmid. Aztán ha mégis van, akkor annyival kevesebbet fogsz te adózni, és több lesz a nettód.
2016. okt. 19. 10:21
 16/19 A kérdező kommentje:

tegyük fel gyerektartást kell fizetnem. Az a bruttó bérből jön le.

a nettó az, amit kézhez kapok

azt mondom, szeretnék 200at kézhez kapni

a munkáltató azt mondja oké.

Aztán jön az első munkabér, ami 200-gyerektartás

bemegyek reklamálni.

NEM ÉRTIK.

A gyerektartás a bruttóból vonódik le...

2016. okt. 23. 23:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem is csodálkozom, hogy óránként 1000 ft keresel nettóban. Ennyit problémázni...
2016. okt. 24. 10:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért vonódna le a gyerektartás a bruttóból? Az adót és a járulékot be kell fizetni. A te pénzed a nettó, a gyerektartást meg a te pénzedből fizeted.

Nem értem, mi a probléma. Megadsz egy nettó összeget. Konstans szorzóval lehet belőle bruttót és szuperbruttót számolni. Az, hogy valaki jogosult adókedvezményre, meg ilyen-olyan dolgok vonódnak le a béréből, teljesen mindegy.

2016. okt. 24. 10:34
 19/19 A kérdező kommentje:

volt egy álláshirdetés, ahol kiirták, hogy NORMÁLIS ALAPBÉR van :D

meg 277351-333251 Ft közti bruttó bér :D

gondolom valami kezdő HR cég lehetett ez, akinek a megrendelő annyit mondott, hogy 180-210 nettó között fog adni fizetést.

Az egyszeri HR toborzó meg átszámoltatta bérkalkulátorral bruttóba és ezek az értékek jöttek ki.

Ha megnéztek egy bérpapirt, akkor ott is a bruttó szerepel mindig, abból indulnak ki a számitások.

majd biztos akkor a bruttóm lesz egy akármilyen szám, beirják a munkaszerződésembe, hogy 277351 Ft a bérem :D

Csak azért, hogy a nettóm egy kerek szám legyen...

Nettóban csak a régi rendszerben ragadt emberek tudnak gondolkodni, amikor még SZJA sem volt.

2016. okt. 24. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!