Ha egy álláshirdetésnél a NETTÓ bérigényt kérik be, akkor ott van valami probléma, nem jól gondolom?
A munkáltatónak nem tök mindegy a NETTÓ?
Őt a bruttó érdekli...neki az a kiadás...
Hogy én mennyit kapok meg a végén, az neki nem tök mindegy?
Tegyük fel, hogy van két jelentkező, mindkettő ugyanannyi nettót akar.
De az egyiknek gyereke van, meg friss házas, akkor kisebb bruttóból jön ki ugyanaz a nettó...
Vagy ilyenkor nem jelentenek be? Vagy megmagyarázzák, hogy essek hasra attól, hogy adnak bkv bérletet és az is a fizetésemet növeli?
olyan szánalmas a vergődésed, miközben teljesen el vagy szállva magadtól...
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Nekem is fura. Ez szerintem azt jelenti, hogy nem akar bejelenteni, vagy csak minimálbérre, és megy zsebbe a többi.
Én már nagyon sok állásinterjún voltam, és nem érdekelt senkit a nettó bérigényem. A legtöbb főnöknek halvány gőze nincs, hogy milyen levonások terhelik a fizetésedet, nem tudják, hogy pl. nettó 100.000-nak mennyi a bruttója. Nekik az van meg, hogy mennyi bruttót tudnak ajánlani.
IIIIIGEN?
tudja, hogy hány gyerekem van meg mikor házasodtam? :O anélkjül, hogy megmondanám neki?
tegyük fel gyerektartást kell fizetnem. Az a bruttó bérből jön le.
a nettó az, amit kézhez kapok
azt mondom, szeretnék 200at kézhez kapni
a munkáltató azt mondja oké.
Aztán jön az első munkabér, ami 200-gyerektartás
bemegyek reklamálni.
NEM ÉRTIK.
A gyerektartás a bruttóból vonódik le...
Miért vonódna le a gyerektartás a bruttóból? Az adót és a járulékot be kell fizetni. A te pénzed a nettó, a gyerektartást meg a te pénzedből fizeted.
Nem értem, mi a probléma. Megadsz egy nettó összeget. Konstans szorzóval lehet belőle bruttót és szuperbruttót számolni. Az, hogy valaki jogosult adókedvezményre, meg ilyen-olyan dolgok vonódnak le a béréből, teljesen mindegy.
volt egy álláshirdetés, ahol kiirták, hogy NORMÁLIS ALAPBÉR van :D
meg 277351-333251 Ft közti bruttó bér :D
gondolom valami kezdő HR cég lehetett ez, akinek a megrendelő annyit mondott, hogy 180-210 nettó között fog adni fizetést.
Az egyszeri HR toborzó meg átszámoltatta bérkalkulátorral bruttóba és ezek az értékek jöttek ki.
Ha megnéztek egy bérpapirt, akkor ott is a bruttó szerepel mindig, abból indulnak ki a számitások.
majd biztos akkor a bruttóm lesz egy akármilyen szám, beirják a munkaszerződésembe, hogy 277351 Ft a bérem :D
Csak azért, hogy a nettóm egy kerek szám legyen...
Nettóban csak a régi rendszerben ragadt emberek tudnak gondolkodni, amikor még SZJA sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!