Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet, hogy olyan sok...

Hogy lehet, hogy olyan sok munkanélküli van, de a diákok mégis ilyen könnyen találnak diákmunkát?

Figyelt kérdés
2016. okt. 12. 14:35
 1/10 anonim ***** válasza:
19%
mert ők elvállalják szarért-hugyért
2016. okt. 12. 14:50
 2/10 Varga Péte4 válasza:
100%

A diákokat főként egyszerű betanított munkákra alkalmazzák - időszakosan.

Sok kis cég nem tud folyamatosan ilyen munkát biztosítani, ezért jól jön nekik a diákmunka.

2016. okt. 12. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Illetve a diákok után kevesebb járulékot kell fizetni és könnyebb "megszabadulni" tőlük, mint egy főállású dolgozótól.
2016. okt. 12. 15:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a kettes írja, a diákokat lehet heti 2 napra is alkalmazni, illetve ha hirtelen kell plusz egy ember holnap utánra, akkor szólnak a szövetkezetnek, hogy kell egy ember... Egy (családos) munkavállaló ezt nem tudja bevállalni.
2016. okt. 12. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt őket bármikor ugráltathatják ha hirtelen kell valaki, másrészt kevesebb járulékot kell utánuk fizetni.

25 év alattiakat részesítik emiatt előnyben, ami elég mocskos dolog, mert a felettiek alig találnak maguknak munkát.

Az államnak ezt kellene beszüntetni és nem csodálkoznának, hogy ennyi a munkanélküli, ők miattuk van ez.

2016. okt. 12. 17:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
mert adókedvezményt kap a munkáltató azáltal hogy diákot alkalmaz. ergo jobban megérni neki. persze komolyabb munkakörben ilyenről szó sem lehet, mert végzettség és komoly szaktudás kell hozzá.
2016. okt. 12. 23:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne jelentsük már ki kategorikusan, hogy a diákok tudnak egyik percről a másikra találni bármilyen munkát. Nem épp könnyű olyan munkát találni, ami egyetem/iskola mellett végezhető, szakmába vág és még értelmesen meg is fizetik, mint amilyennek tűnik.
2016. okt. 13. 16:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Diákként sem könnyű munkát találni, sőt.

Nagyjából pont úgy megy, mint a nagybetűs életben, jó ha van ismerősöd, protekciód, akkor be tudnak ajánlani munkákra. Vagy iskola időben is aktívan kell menni dolgozni, hogy nyárra bedolgozd magad. Viszont már a nyári időszak előtt 1 hónappal szinte esélytelen bármiféle munkát találni.

Na meg diákmunka is van ezerféle, vannak egyszerűek, de vannak szakmába vágó, tudást igénylőek is.

2016. okt. 13. 22:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nyáron is simán találtam diákmunkát, igaz hogy először nem akartak adni, de addig jártam a nyakukra, amíg meg nem "törtem" őket.:) Amikor egy hét után adtak munkát, azt lelkiismeretesen elvégeztem, utána már ők hívogattak és nekem kellett sokszor nemet mondanom, mert nem értem rá.

Alkalmi munkát is találtam nagyon hamar, ott is "bedolgoztam" magam, most is engem hívtak fel egy határidős és a minimálbér dupláját fizető pár napos munkához.

2016. okt. 14. 10:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én diák vagyok és a volt munkahelyemen egyre több főállású dolgozót rúgtak ki és egyre több diákot vettek fel helyettük. :/ Olcsóbbak vagyunk.
2016. okt. 18. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!