"Ha keveset keresel, vagy ha munkanélküli vagy, tanulj, képezd magad és jobb életed lesz" De pénz nélkül mégis mit tanuljon az ember?
Úgy látszik az első válaszadónak enyhén szólva nehéz a szöveg értelmezése. Már csak azért, mert a kérdező világosan leírta. Ha nincs pénz, akkor hogyan tanuljon az ember??
Erre írja, hogy külföld/ egyetem.. Szerinte ehhez nem kell pénz?? Komolyan bámulatos, hogy egyesek mennyire nem képesek gondolkodni.
Kedves kérdező. Igazad van. Ha nincs pénzed, nem tudsz tanulni, nem tudod magad újabb és jobb szakmákkal fejleszteni. Ezért sok választási lehetőség nincs.
Megteheted, hogy ha újra lesz munkád, akkor felveszel egy komoly banki hitelt amiből elvégzel egy jó iskolát. Bár én nem ajánlom, mert mi van ha ez sem válik be?
Megteheted, hogy türelmesen vársz, amíg nem lesz rá lehetőséged. pl: Lesz valakid aki akár anyagilag is támogat a tovább tanulásban. Megteheted azt is, hogy beletörödsz abba, hogy amíg nincs meg az anyagi fedezeted nem tudsz tovább lépni. De amíg nincs pénz, addig tanulj nyelveket, otthon. Én nagyon irigylem azokat az embereket akik tudnak nyelveket tanulni. Hidd el a sok nyelvtanulás később gyömölcsöző lesz majd.
"Nem csak munkavállalóként kéne gondolkodni, hanem vállakozóként is."
Így van. De szerinted aki álló nap nyavalyog, és azt sorolja, mit nem tud, mihez nem ért, mije nincs neki, az szerinted gondolkodik hogy hogyan legyen jobb élete? Egy fenéket!
"Nem csak munkavállalóként kéne gondolkodni, hanem vállakozóként is."
Akinek nincs munkája, és a hó végéig nem jön ki pénzzel, szerinted miből indít be egy vállalkozást. Az ügyvég aláírása bármi papírra kerül annyiba, amennyiből sokan 2 hétig élnek.
interneten van egy csomó ingyenes kurzus
lehet nyelveket tanulni, akár hangoskönyvből is
vagy céges képzés keretében is lehet tanulni, esetleg munkáltató által tanulmányi szerződéssel
vagy csak szimplán spórolni kell a tandíjra és pár év múlva beiratkozni
amúgy mi a szakmád?
" Minden munkahelyen papírt kérnek
a végzettségről, senkit nem fog
érdekelni, hogy otthon mit
olvasgatott."
IT területen papir alig számít. Tudás annál inkább. De nyelvtudas is nagyon értékes.
És ezeken kivul is biztos van más is.
Egy dolog haszontalan: az örökös pesszimizmus, önsajnáltatás.
gratulálok a 2-esnek meg a sok idiótának aki felpontozza,igaza van a legjobb hozzáállás hogy nem csinálok semmit,amíg a seggem alá nem tolnak olyan állást ahol semmit nem kell csinálnom de 2 millát kapok havonta
egyetem,külföld a reális dolog,csak el kell vállalni az alja munkákat hogy pénzt szerezz nem nyafogni hogy ez se jó,az se jó
érettségi után meg lehetett volna továbbtanulni,de gondolom fontosabb volt a krválkodás/bulizás/nyafogás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!