Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik munkára érdemesebb...

Melyik munkára érdemesebb felutaznom Budapestre ( csak az egyikre tudok)?

Figyelt kérdés
Egy kisebb dél-zalai településen lakom, már fél éve keresek Budapesten munkát ( nálunk nincs sok lehetőség, most közmunkán vagyok, pedig van diplomám ( közgazdász) és beszélek angolul is. A lényeg, hogy behívtak pénteken is, meg hétfőn is egy -egy interjúra, sajnos egy napon nem tudom megoldani a kettőt a sok utazás miatt (hogy átérjek aból bbe, meg még fel Bpre is meg még haza is elérjem a buszt). Az egyik Újpest határán, jószerivel már Dunakeszin van, a másik Budafok végén, majdnem már Érden van. Mindkét nap nem tudok felutazni, nagyon sokba kerülne így egyszerre. Mind a kettő ügyvezető asszisztensi pozíció, kell az angol is. Mind a kettő magyar cég, az egyik háztartási eszközökkel kereskedik, a másik pedig növénytermesztés és kertészti dolgokkal foglalkozik. fizetés sajnos egyiknél sem mondtak, pedig rákérdeztem, de azt mondták, hogy azt majd személyesen, illetve, hogy ő nem tudja, majd az igazgató úr elmondja személyesen. Szóval jobb híján maradt támpontnak, hogy melyik környék a jobb...
2016. okt. 5. 20:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Előre borítékolom, hogy NEM Fognak neked erről semmiféle felvilágosítást adni (főleg, mert ide a rozsdás bökőt, hogy minimálra lennél bejelentve + boríték). Innentől kezdve hülye lenne leírni bármi terhelőt, van még legalább 20 jelöltje aki alkalmas lenne, tojik rá, hogy neked mennyibe kerül az utazás, akkor megköszönik és szevasz. Szóval ha fontos neked akkor ezt a vonalat ne erőltesd.

Azt mondjuk megsúgom, hogy akár ha korrekt céghez / multihoz / bárkihez fogsz jelentkezni a jövőben kutyát nem fog érdekelni, hogy te el tudsz-e jönni az interjúra és ez neked mennyi idő vagy költség. Te szeretnél dolgozni ők meg válogatnak.

Inkább örülj, hogy egy Bp-i cég egyáltalán behívott zalából, mert érthető okokból azért a helyi munkaerőt mindenhol perferálják.

2016. okt. 5. 21:59
 12/19 A kérdező kommentje:
Őszintén? Nem, nem fontos nekem, ha ez azt jelentené, ha egy kutyának jobb helye lenne, mint nekem abból a pénzből Bpn. Szóval most írtm is emailt a bérigényre vonatkozóan....aztán ha nem jön össze Bp, akkor kimegyek takarítani...nem egy jövőkép de Ausztria nincs innen messze, és legalább valamit gyűjtök. Az nem megoldás, ha felköltözöm, és arra lesz elég, hogy az albérlet+rezsi kifizetése ( szobáról beszélünk) után marad egy kis zsíros kenyérre meg egy fogkrémre és tusfürdőre egy hónapban.
2016. okt. 5. 22:05
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Ne legyen igazam, de akkor kár a gőzért. Biztos, hogy 130-140e-nél többet nem fognak adni. Az meg kb. arra elég, amit leírtál.
2016. okt. 5. 22:24
 14/19 A kérdező kommentje:
VÉgülis, inkább e-mailen keresztül derüljön ki, mint egy felesleges út során.
2016. okt. 5. 22:29
 15/19 A kérdező kommentje:
gyébként durva, H Bp-n is,diploma és tárgyalóképes angol nyelv elvárás, és ennyit adnának.
2016. okt. 5. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

Semmi durva nincs benne.

Az emberek többsége diplomás, túlkínálat van.

Ahol túlkínálat van, ott leesnek az ára.

Ahol hiány van, ott felmennek :)

Már kb az éri meg, ha az ember csak szakmunkás/szakközepet

végez, és a diploma helyett olyan szakmában dolgozik pár

évet, hogy azalatt egy házat vesz, persze külföldön :)

2016. okt. 5. 22:39
 17/19 anonim ***** válasza:
47%

Bizony, tárgyalóképes angol német, 2 egyetemi diploma, 20 év munkaviszony után kínálnak nagy kegyesen nettó 200at.

Ha csak 1 nyelv 1 diploma és pár év munkaviszonyod van, örülj a nettó 120nak is mert (ha csak nem nagy multihoz mész speckó munkakörbe), akkor kb ennyi az annyi.

2016. okt. 6. 07:02
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hol éltek ti, nekem volt itt munkám, ügyvezető asszisztens voltam 160 nettóval, csak sajnos megszűnt a cég. De most ez mindegy is, nem egy helyen megadták volna a bruttó 300 nettót, igaz, nem egy kis noname magyar cégnél, hanem SSCben. Sajnos nem engem választottak végül, de ami késik, nem múlik.

Az az érvelés "hogy sok az eszkimó, kevés a fóka", mármint sok a diplomás, ezért kevés a fizetés, egyszerűen nevetséges.Nem emiatt kevés, hanem az ország helyzete miatt, de nem kívánok politikai meg hasonló vitákba keveredni. Külföldön sem csak egy két diplomás lézeng, mégis, nyugaton van olyan, hogy tisztességes fizetés.

Kaptam amúgy választ, mind a két emailre, és csodák csodája, megírták, hogy mennyi lenne az annyi. Az egyiknél bruttó 250, a másiknál pedig meglenne a 300.

2016. okt. 6. 13:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Pedig az érvelés helyes. Kapitalizmus van.

Van ismerős, aki kint dolgozik, metrókocsit vezet,

4 diplomával. Egyik sem kellett a munkaköréhez,

mégis 5-6000 fontot visz haza (persze kint más az

élet ára).

Itthon nagyon sok a diplomás, ráadásul úgy, hogy

már a "csökkentett" rendszerből kerülnek ki. Amikor

érettségiztem, a kettes 61%-tól indult. Most aki

61%-ot ér el, azt előterjesztik kitüntetésre :)

Közel sem ad már annyit egy egyetem, főiskola, mint

régen. Persze vannak még szakok, ahol normális a

képzés, talán amiatt, mert az a tárgy nem változott

sokat. De azok a tárgyak, ahol naprakésznek kell lenni

(pl informatika), elavult anyagot oktatnak. Ebből nem

lehet majd megélni, mármint az ott szerzett tudásból.

Nálunk csak annyi a kérdés, hogy "beszélsz-e angolul"?

Ha igen, akkor switch to English, és onnantól angolul

folytatódik az állásinterjú (előfeltétel az angol nyelv-

tudás). Nem egy egyetemista/diplomás vérzett el a

nagy angol nyelvtudásával :) Főleg, mivel a legtöbb cég-

nél szakmai angol kell, ahhoz meg fingjuk sincs.

2016. okt. 6. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!