Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek volna igény egy...

Szerintetek volna igény egy ilyen többnyelvű e-bookra?

Figyelt kérdés

Most a nyelvtanulásom során arra gondoltam, hogy sokkal egyszerűbb lenne megalkotni egy többnyelvű e-bookot, vagy valamilyen digitális formátumot, mely a következő képpen működik:

- ujjal rányomsz egy bekezdésre és alatta "lenyílik" az idegennyelvű fordítás

- megint ráböksz ujjal és vissza csukódik

- szabadon lehetne állítani a nyelven, hogy mikor milyen nyelvű fordítás jelenjen meg, hiszen egy könyvnek többféle fordítását egybe lehet tenni.

Azt gondolom, hogy így valamivel áttekinthetőbb lenne a könyv, hiszen nem kell egy teljes oldalt hajtani, ha megakarom nézni más nyelven ugyanazt az írást.

Mivel szerintem semmilyen üzletmodellt nem érdemes mögé tenni, így non-profit jelleggel működhetne a dolog. Ha sikeres el lehetne terjeszteni, szabvánnyá vagy trenddé tenni, hogy több nyelvű könyveket így kivitelezzenek.

Mi a véleményetek? Nem az üzletről, hanem magáról az ilyen jellegű e-bookokról.

Milyen alternatívák vannak még, ami ehhez hasonló? Lehet, hogy már valaki megcsinálta...

2016. okt. 1. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem.

Nekem még sosem jutott eszembe, és konkrétan nem is tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor szükség lenne rá.

Ha már megtaláltam azon a nyelven a könyvet, amit én el tudok olvasni, akkor mi szükségem le ugyanarra a szövegre más nyelven?

Max annyi értelme lenne, ha olyan könyveket találnál, amik még a többi nyelvre nincsenek lefordítva, és te magad lennél a fordító, de egyrészt te nem erről írtál, másrészt meg ez egyszerű fordítás, ez az üzlet már rég működik.

Szóval szerintem semmi értelme.

2016. okt. 1. 17:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Világos. Én konkrétan arra gondoltam, hogy eleve vannak két vagy több nyelvű könyvek már. Ezeket a többnyelvű könyveket lehetne formailag átalakítani.
2016. okt. 1. 17:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban volt ilyen mesekönyvem.

De ez mire lenne jó?

Maximum nyelvtanuláshoz.

De ahhoz meg annyi egyéb módszer van, és egy könyvvel nem lehet komplexen nyelvet tanulni.

2016. okt. 1. 17:50
 4/5 anonim ***** válasza:
A kétnyelvű fizikai könyvek így is elenyésző hányadát képezik a fizikai könyvek piacának.
2016. okt. 1. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
ötletnek jó, ha pl az amazon kindle integrálna egy ilyet az olvasóba biztos örülnének neki páran, de ha fizetős app-ra gondoltál nem hiszem hogy megszednéd rajta magad... szvsz
2016. okt. 1. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!