Szerintetek volna igény egy ilyen többnyelvű e-bookra?
Most a nyelvtanulásom során arra gondoltam, hogy sokkal egyszerűbb lenne megalkotni egy többnyelvű e-bookot, vagy valamilyen digitális formátumot, mely a következő képpen működik:
- ujjal rányomsz egy bekezdésre és alatta "lenyílik" az idegennyelvű fordítás
- megint ráböksz ujjal és vissza csukódik
- szabadon lehetne állítani a nyelven, hogy mikor milyen nyelvű fordítás jelenjen meg, hiszen egy könyvnek többféle fordítását egybe lehet tenni.
Azt gondolom, hogy így valamivel áttekinthetőbb lenne a könyv, hiszen nem kell egy teljes oldalt hajtani, ha megakarom nézni más nyelven ugyanazt az írást.
Mivel szerintem semmilyen üzletmodellt nem érdemes mögé tenni, így non-profit jelleggel működhetne a dolog. Ha sikeres el lehetne terjeszteni, szabvánnyá vagy trenddé tenni, hogy több nyelvű könyveket így kivitelezzenek.
Mi a véleményetek? Nem az üzletről, hanem magáról az ilyen jellegű e-bookokról.
Milyen alternatívák vannak még, ami ehhez hasonló? Lehet, hogy már valaki megcsinálta...
Szerintem nem.
Nekem még sosem jutott eszembe, és konkrétan nem is tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor szükség lenne rá.
Ha már megtaláltam azon a nyelven a könyvet, amit én el tudok olvasni, akkor mi szükségem le ugyanarra a szövegre más nyelven?
Max annyi értelme lenne, ha olyan könyveket találnál, amik még a többi nyelvre nincsenek lefordítva, és te magad lennél a fordító, de egyrészt te nem erről írtál, másrészt meg ez egyszerű fordítás, ez az üzlet már rég működik.
Szóval szerintem semmi értelme.
Gyerekkoromban volt ilyen mesekönyvem.
De ez mire lenne jó?
Maximum nyelvtanuláshoz.
De ahhoz meg annyi egyéb módszer van, és egy könyvvel nem lehet komplexen nyelvet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!