Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkabér nem alapvető...

A munkabér nem alapvető feltétele a munkának? Munkabér nem fizetése esetén további munkavégzés megtagadása jogomban áll? Mint alapvető feltétel hiánya miatt?

Figyelt kérdés

Ugye a munkához kell sok minden hely szerszám munkaruha alapanyag stb melyet nyilván mind mind a munkáltatónak kell biztosítania. A kőműves se maga veszi a maltert meg a simítókanalat, a rendőr se maga tankolja a rendőrautót, a pék se maga veszi a lisztet meg a kemencét stb.

Ha ezek megvannak és a dolgozó nem dolgozik az munkamegtagadás (=kirúgás).

Ha ezek nincsenek akkor az nem munkamegtagadás, hanem munkáltatói hiba. Ha nincs liszt a pékségben és a pék azt mondja hogy bocsika akkor nincs kenyérsütés-nos, ez nem munkamegtagadás.

De van valami ami még mindezeken túlmenően még alapvetőbb feltétel nevezetesen a munkabér. Azért dolgozunk mert fizetnek és addig dolgozunk amíg fizetnek. Ingyen két szalmaszálat se teszünk keresztbe.

Na most ha engem rendszeresen túlóráztatnak több hónapja és erre egy fillért se akaróznak fizetni, és teljesen nyilvánvaló hogy nem fog fizetni (ősz van és még májusi pénzek sincsenek fizetve)

-akkor ha én azt mondom hogy állj, munkámat elvégzem rendes munkaidőben de egy percet se túlórázok tessék szépen kifizetni az összes elmaradást egyben több hónapra visszamenőleg és akkor lehet szó újabb túlóráról de addig egy percet se

-szóval ez munkamegtagadás?

Hiszen munkamegtagadás az ami-feltétel adott de nem dolgozom.

De ha nem adott a feltétel és nem dolgozom-ráadásul a munkabér hiánya miatt nem adott a feltétel-akkor ez most munkamegtagadás vagy nem?

Ki akarnak rúgni munkamegtagadásért!

mert azt mertem mondani hogy nincs több túlóra itt az összesítés ennyi túlórám van 4-5 hónapja fizetetlenül ezt tessék szépen egyben fizetni és akkor majd lesz újabb túlóra.

2016. szept. 25. 14:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
25%
Namost ha fegyelmivel rúg ki, nem fogsz kapni végkielégítést. Márpedig a munkamegtagadás fegyelmi ok.
2016. szept. 25. 20:15
 22/26 anonim ***** válasza:
És hogy mi a "rendes" munka, azt ők döntik el, nem te.
2016. szept. 25. 20:16
 23/26 A kérdező kommentje:

"Márpedig a munkamegtagadás fegyelmi ok."

Ezt a dumát hagyjuk fix munkaidőn felül túlmunkára kötelezni úgy hogy hónapok óta egy fillrét se kapok rá.

És a rendes munkát is hagyjuk.

Amint írtam fix szerződésem van tól ig munkaidővel ezt az utolsó percig kitöltöm.

!!!

Mit mondanak majd ha 17kor lelépek: Mi kifogásuk lehet? Hát addig tart a munkaidőm!

Miylen munkamegtagadás? Ja hogy a túlmunka... Arról papír írásos elrendelés? Mert kéne ám lennie de nincs!

És ez az amikor a cég saját mocsoksága nyal vissza a cégre magára.

2016. szept. 25. 21:09
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha azonnali hatállyal és jogszerűen mondasz fel, jár a végkielégítés és a te esetedben teljesen jogosan felmondhatnál.

[link]

2016. szept. 25. 23:27
 25/26 anonim ***** válasza:
Határozott munkaszerződésre végkielégítés?
2016. szept. 25. 23:41
 26/26 A kérdező kommentje:

"Határozott munkaszerződésre végkielégítés?"

Nem a szerződésem határozott, hanme ahogy írtam is a munkarendem munkaidőm.

Vagyis ott van a szerződésben hogy munkaidő tól ig.

Erre írtam hogy marha érdekes lenne engem bármilyen indokkal elküldeni úgy hogy nyilván a fix munakidőmet letöltöm utána meg elmegyek és nem maradok ott a soha ki nem fizetett túlmunkán.

Mit írna le mi a gond? A felmondás oka? Hogy hazamentem 17kor? Hát lejárt a mumkaidőm. Miért ne mentem volna haza.

Azt meg nem írhatja le hogy megtagadtam a túlórát hiszen a túlóra (visszanyal a fagyi!!!) jó magyar szokásm szerint feketén megy.

Vagyis nem mondhatja azt hogy el volt rendelve a túlóra itt van róla a papír-mert épp ez az hogy semmiféle papír nincs.

És ez csapdahelyzet a cégnek

- mert vagy nem ismeri el hogy van túlóráztatás akkor pedig erre való hivatkozás is lehetetlen (nem létező túlórát nem lehet megtagadni)

-vagy elismeri a túlórát de akkor a kötelet rakja a saját nyakára mert ha elismeri a túlórákat akkor jön a kérdés: nézzük csak meg hogy is volt ez fizetve-ja sehogy....

22-es csapdája.

2016. szept. 26. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!