A munkabér nem alapvető feltétele a munkának? Munkabér nem fizetése esetén további munkavégzés megtagadása jogomban áll? Mint alapvető feltétel hiánya miatt?
Ugye a munkához kell sok minden hely szerszám munkaruha alapanyag stb melyet nyilván mind mind a munkáltatónak kell biztosítania. A kőműves se maga veszi a maltert meg a simítókanalat, a rendőr se maga tankolja a rendőrautót, a pék se maga veszi a lisztet meg a kemencét stb.
Ha ezek megvannak és a dolgozó nem dolgozik az munkamegtagadás (=kirúgás).
Ha ezek nincsenek akkor az nem munkamegtagadás, hanem munkáltatói hiba. Ha nincs liszt a pékségben és a pék azt mondja hogy bocsika akkor nincs kenyérsütés-nos, ez nem munkamegtagadás.
De van valami ami még mindezeken túlmenően még alapvetőbb feltétel nevezetesen a munkabér. Azért dolgozunk mert fizetnek és addig dolgozunk amíg fizetnek. Ingyen két szalmaszálat se teszünk keresztbe.
Na most ha engem rendszeresen túlóráztatnak több hónapja és erre egy fillért se akaróznak fizetni, és teljesen nyilvánvaló hogy nem fog fizetni (ősz van és még májusi pénzek sincsenek fizetve)
-akkor ha én azt mondom hogy állj, munkámat elvégzem rendes munkaidőben de egy percet se túlórázok tessék szépen kifizetni az összes elmaradást egyben több hónapra visszamenőleg és akkor lehet szó újabb túlóráról de addig egy percet se
-szóval ez munkamegtagadás?
Hiszen munkamegtagadás az ami-feltétel adott de nem dolgozom.
De ha nem adott a feltétel és nem dolgozom-ráadásul a munkabér hiánya miatt nem adott a feltétel-akkor ez most munkamegtagadás vagy nem?
Ki akarnak rúgni munkamegtagadásért!
mert azt mertem mondani hogy nincs több túlóra itt az összesítés ennyi túlórám van 4-5 hónapja fizetetlenül ezt tessék szépen egyben fizetni és akkor majd lesz újabb túlóra.
Álljál már le.
Semmibe nem kötöttem bele.
Ez történetesen elég.
Ki is adják neked az adatokat?
Vagy ha nem volt gond, akkor 1 hónap múlva törlik azokat?
Van rá esély, hogy ha perre mennél, a főnököd ráhatására hirtelen "eltűnnének" ezek a munkaidő-adatok?
Bár az is gyanús lenne, és a te malmodra hajtaná a vizet.
Így már felmondhatsz.
De ha csak simán felmondasz, akkor nem fog kifizetni.
Ha perre mész, akkor jó eséllyel megnyered, de egyrészt számíts rá, hogy hosszan elhúzódik, ami lelkileg is meg fog viselni, mert az igazságszolgáltatás már csak ilyen.
Másrészt meg meg fogod kapni az elmaradt túlórapénzed, és ennyi. Egyéb kártérítést nem kapnál, mert a ki nem fizetett túlórákon felül nem okozott neked kárt. Ő kapna egy pár százezres büntetést, meg a perköltséget, valószínüleg nevetve kifizeti.
Ha belegondolok, hogy az én béremmel max 30 ezret ér egy olyan hónap, amikor minden héten van túlóra, akkor egy per után 5 hónapra 150 ezret kapnék.
Te is ki tudod számolgatni magadnak, illetve mérlegelni, hogy mi éri meg.
"Valószínűleg tényleg nem elég, eleve nem nálad van"
De nálam van hetente ki lehet kérni a nyomtatott rám vonatkozó naplót és ki is szoktam kérni
Akkor talán elfogadják. Vagy azt mondják, hogy hamisítottad. :)
Szerintem ne húzz ujjat velük, mert rossz vége lesz. Okosabbak nálad, a te fajtádat meg sehol nem szeretik annyira.
"barmok dugják a szájába a kenyérkét."
Hát épp ez az hogy addig kussolok amíg dugják azt a kenyeret.
De már nem dugják! már csak dolgoztatnak pénz meg sehol.
# 15
Na itt most pont arról van szó, hogy a barom nem dugja a kenyérkét. Ilyen esetben azonnali felmondás + munkaügyi per (ha nem sikerül megállapodni) a megoldás. Aztán a kérdező vagy él vele vagy nem..
"De nem akar felmondani "
Biztos hogy nem mondok fel! Miért tenném? Rúgjon csak ki és fizesse szépen a végkielégítést és ha azt fizette attól még persze találkozunk majd a bíróságon a túlórapénz miatt.
Ha a végkielégítést se fizeti akkor duplán találkozunk.
Már miért is mondanék fel?
baromság!
Rendes munkám elvégzem erre rendes fizum megkapom túlóra meg nincs fizetve nincs dolgozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!