Sok cégnél miért erőltetik annyira a diplomát az előrelépéshez?
Nekem jelenleg nincs diplomám.
Menedzser alatt vagyok egy pozícióval.Mondjuk úgy, hogy szakértői szinten.A fizetésem, magyar viszonylatban nagyon jónak számít,közelebb van a menedzseréhez, mint egy alacsony pozíciót betöltő alkalmazottéhoz.Viszont nincsenek menedzseri jutalékok, mint a céges autó meg a hasonlók.
A nagyfőnököm, (nem a közvetlen) azt mondja, fiatal vagyok, diplomázzak le és feljebb kerülhetek.Majd megjegyezte, mindegy milyen diplomát, csak tegyél le valamit, vagy vegyél egyet.Ez utóbbit nem tudom viccnek szánta-e.
De, miért olyan fontos a diploma, hogyha az ember anélkül is eltudná végezni azokat a feladatokat, amiket a magasabb pozíció kíván?
Meg ez a "mindegy milyen diploma, csak legyen" hozzáállás, ami nem tetszik.
Barátok, ismerősök más cégnél is tapasztaltak hasonlót.Az egyik helyen, az ott dolgozó nő lerakott kommunikációs diplomát és logisztikai vezető lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!