Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért erőltetik a három-műszak...

Miért erőltetik a három-műszakos munkarendet?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal jobb lenne hogyha folyamatosan pl éjszakás lenne az ember(mások nappalos, délutánis), én legalábbis szívesebben dolgoznék este alapból, és legalább nem változna hetente az ember alvási ciklusa.
2015. júl. 8. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Aki állandó reggeles az keresne 60ezret, aki állandó éjszakás az meg 120ezret.

Ez nem mindekinek tetszene...

2015. júl. 8. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Az ember nem arra van kitalálva, hogy egész éjszaka fent legyen. Egy idő után felborul a biológia órád aztán gatya.

Így legalább nem olyan monoton a munkarend se.

2015. júl. 8. 20:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Én kb 1 évig délben feküdtem, este 8 körül keltem, semmilyen problémát nem tapasztaltam. Viszont a három műszak olyan mintha hetente átrepülne az ember a világ másik végébe dolgozni, szerintem ezt sokkal nehezebb megszokni, több lesz az olyan munkanap ahol előtte semmit nem aludt az ember.

A fizetés része igaz, de ez is olyan hogy van akinek jobban megérné délelőtt dolgozni kevesebb fizetésért, cserébe többet lehetne a családjával, el tudná hozni a gyereket a suliból, lenne egy fix életvitele stb.

2015. júl. 8. 21:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Igaz...

DE ha valaki mindig pl. csak délelőttös, az mikor intézi el az ügyeit, jó kér szabit, de ilyenekre kár elpazarolni.

2015. júl. 8. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az lenne jobb, ha mindenkinek csak 8-tól 4-ig kéne dolgozni, csakis hétfőtől péntekig, és 120.000 lenne a minimálbér. De sajnos nem álomvilágban élünk.

Egyébként lehet, hogy pár embernek jobb lenne az állandó éjszakás, de mondjuk a cég többi 480 dolgozójának nem biztos. Akinek gyereke van, annak pl. nem jó az éjszaka. Bármilyen orvosi rendelés, vagy ügyfélfogadás, reggeltől max 2-4 óráig van. Ha valaki állandó délelőttös, akkor nem sok esélye van bárhová eljutni. Az állandó délutánosoknak meg gyakorlatilag SEMMIRE nem lenne idejük, mire végeznek minden bolt zárva, másnap meg délelőtt 1-2 óra alatt csapjanak össze mindent... ez nem így működik azért.

2015. júl. 8. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Azt meg ne gondold, hogy aki arra kényszerül, hogy három műszakban dolgozzon szalag vagy gép mellett, annak elég az 50.000 forintos délelőttös minimálbér... nem véletlenül járnak a legtöbben 12-16 órákba meg hétvégén is túlórázni.
2015. júl. 8. 22:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor műszakpótlék se lenne!
2015. júl. 9. 15:40
 8/8 Carragher_x ***** válasza:
76%

"Aki állandó reggeles az keresne 60ezret, aki állandó éjszakás az meg 120ezret.

Ez nem mindekinek tetszene..."

Persze hogy nem, mivel nem így lenne:) A több műszakos munkarend feltétele, hogy a munkavállaló több műszakban dolgozik. Ergo, ha vki mindig ugyanabban az időintervallumban dolgozik, akkor nem végez többműszakos munkát, ergo műszakpótlékot sem fog kapni.

2015. júl. 10. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!