Munkakeresésnél mennyire számít a diploma minősítése?
Tőlem soha senki sem kérdezte, másolat is csak akkor kellett, mikor már döntöttek a felvételről. Igaz, én kizárólag versenyszférában dolgoztam eddig, illetve jelentkeztem. Amúgy nincs összefüggés a diplomajegy és a szakmai tudás között.
Feleségemnek summa cum laude diplomája van (az ő szakukon vannak ilyen elnevezések), ő végülis beleírta az önéletrajzába, de eredetileg nem akarta, mert a 2 legbutább évfolyamtársa is azt kapott.
Ahol pályakezdőt keresnek ott esetleg megkérdezik.
Ha van már munkatapasztalatod akkor az számít.
Attól függ milyen diploma. Pl. Mérnök diploma mindegy milyen érdemjegy, nekem soha nem kérdezték.
Nekem mérnök diploma van, Óbudai Egyetem, egyébként kettes lett (angolul passed).
Attól függ, milyen szakmáról beszélünl
Pl. a Mérnököknél valóban nincs jelentősége, amennyire tudom.
Jogászoknál meg alapfeltétel a minősítés, már az interjúnál is. Olyannyira, hogy meghatározott minősítés alatt be sem hívnak interjúra.
(Más kérdés, hogy ekkor még csak behívtak, az igazi interjúztatás csak innen kezdődik, amiből bármi lehet...)
Az meg, hogy nem mondják ki nyíltan a munkáltatók, hogy nekik mennyire fontos a minősítése a diplomának, ettől még simán nézhetik...ha két ugyanolyan végzettségű, szakértelmű, gyakorlatú pályázik ugyanarra a pozícióra és nincs más szűrő, akkor ez is lehet szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!