Ha egy nőnek nincs jó alakja, az hátrány lehet a munkakeresésnél? Diploma nélküli munkakörökre vonatkozik a kérdés.
A testi adottság nem számít, az ízléses, ápolt megjelenés viszont már igen.
Az egyik legnagyobb hazai cég vezérigazgatójának ismertem a titkárnőjét - egy kifejezetten szerencsétlen alkatú, nagyon kövér hölgy. Viszont kedves személyiség, ízléses és ápolt.
nincs valami bomba alakom, de öltözködni azért szerencsére tudok. :)
eddig mindig olyan helyre jelentkeztem, ahol nem számít, hogy milyen a külsőm, mert back-office munka.
vicces, mert egyszer felhívtak egy helyről, kérdezte a nő, h miért jelentkezem erre a munkára. mondtam, hogy sztem nézze meg az önéletrajzomban a képet, és mindjárt kiderül, h nem vagyok egy front-office arc :) behívtak, és fel is vettek, mert szakmailag megfeleltem :)
egy jól megválasztott ruha, frizura, smink sokat tud dobni még egy előnytelenebb külsejű nőn is. a legtöbb helyen egyébként is a tapasztalatot, tudást nézik.
persze egy bolti eladónál nem hátrány, ha csinos, jó alakú, de egy informatikusnál pl. teljesen mind1, h 120 kg, ha megvan a szükséges végzettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!