Hátrány ha valaki korán kezd el dolgozni? Nem tudom mi tévő legyek. Heelp!
Átléptem gimnáziumba,de nehezen boldogulok. Úgy érzem,semmi értelme bejárni mert SEMMIT nem tanítanak,így a tanárok sem túl szimpatikusak. Itt jött az az ötlet hogy váltsak iskolát. Oké,de még 4 évig járhatnék suliba,úgy hogy ott sem garantált a normális tanári kar. Alapból szimpatikus a suli,de kitudja.
Nézegettem tovább,és van egy olyan lehetőség hogy "délutáni suli" 2 órától.
Ma felhívott egy nő egy iskolaszövetkezettől hogy ha gondolom,szeptembertől mehetnék 4 órás munkára gyorsétterembe,és ez megoldható lenne a "délutáni suli" mellett.
Nem tudok dönteni,mivel szerintem mindkettőnek van előnye és hátránya is.
Anyunak ma felhoztam a délutános sulit+munkát,nem sok választ kaptam tőle,csak annyit hogy akkor semmire nem lesz időm,és megsértődött... azóta szinte hozzám se szól.
Szerintetek hátrány lenne korán kezdeni a munkát,és belépni a felnőttek közé?
16L
Szerintem nem jó ötlet. Ezzel a lépéssel megfosztod magad a gondtalan fiatalkortól, ami pedig nagyon fontos az ember fejlődése szempontjából.
Másrészről ha a hangsúly eltolódik a munka felé (márpedig eltolódik, mert ott feleannyira sem engedékenyek, mint az iskolában), az hamar azt eredményezi, hogy otthagyod az iskolát és elmész csak dolgozni.
Ezzel csak az a baj, hogy később nagyon megnahazíted a dolgod: te leszel az, akit mindenhonnan először kirúgnak, mert nincs semmi olyan végzettséged, tudásod, amit ne lehetne könnyen pótolni.
Manapság pedig ez a legfontosabb: annyit és olyat tanulni, hogy később a munkahelyeden egy értékes, pótolhatatlan ember legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!