Szerintetek 170. 000 nettó +30. 000 cafeteria az minek számít? Átlagos, az alatti?
"Sokan írtak ilyeneket hogy 650.000 bruttó + céges autó, stb. Azt hogy lehet elérni?"
Hát jól kell hazudnod, a munkahelyen, üzletfeleidnek, vagy legegyszerűbb, hogy nyomsz a tényleges fizud mögé 1 db nullát itt a gyakorin!
Céges autó 10-ből 9 esetben valamilyen áruszállításra alkalmas furgont jelent.
Haverom is így szokott csajozni, kinyalja magát öltönybe, nyomatja, hogy neki céges autója van (csokit, rágcsát és chips-et szállít), saját irodája (átalakított ülés, hogy lehessen rajta számlákat is írni), titkárnője van (diszpécser, aki 20 kiszállító munkáját segíti), a cége megbecsüli jól, nettó 1 200 000-as fizetést kap (évente)
Nagyon őszintén és nyíltan tud a munkájáról beszélni, ráadásul még jól is néz ki, tapadnak rá a csajok.
"Sokan írtak ilyeneket hogy 650.000 bruttó + céges autó, stb. Azt hogy lehet elérni?"
Kell hozzá:
-Piacképes diploma és szaktudás
-Nyelvismeret
-Multi (vagy nagyon tőkeerős magyar cég, de ilyen kevés van)
-Pár év tapasztalat
A fentiekkel nem csak a bruttó, de a 650 nettó is megy "egyszerű" alkalmazottként. A 170 nettó amúgy pontosan az átlag a KSH szerint. (Átlag, nem medián!)
Én személy szerint nagyon örülök neki, volt ahol 100 alatt kerestem, nettóban.
Még annyit hozzátennék hogy akik itt menőztek 600-650 bruttóval 30-as fickók voltak, szerintem az irreális, én inkább azt mondom reálisnak, azt tartom valószínűnek hogy úgy van hogy sokan pl. egy gépészmérnök diplomával 50 év körül is csak akár 240-250 nettót kapnak. Vagy a 650 bruttót de azt is csak mondjuk 50 év környékén.
Szerintem az a fickó akiről írtam "viccelt", kamuzott.
Köszi a válaszokat.
Kezdjük ott, hogy nem tudjuk a munkaköröd, munkaidőd, beosztásod, így nehéz megítélni, hogy jó e amit kapsz. Kaphat ennyit egy biztonsági őr is, havi 300+ ledolgozott órával, meg egy kezdő mérnök is 180 órával, nem mindegy.
Amúgy ez a baj, hogy te is elköveted azt a hibát, hogy el sem tudod képzelni, hogy mások jól kereshetnek, és mindent a saját "szintedhez" viszonyítasz. Főleg hogy nem csak alkalmazott droid lehet az ember.
"Még annyit hozzátennék hogy akik itt menőztek 600-650 bruttóval 30-as fickók voltak, szerintem az irreális, én inkább azt mondom reálisnak, azt tartom valószínűnek hogy úgy van hogy sokan pl. egy gépészmérnök diplomával 50 év körül is csak akár 240-250 nettót kapnak. Vagy a 650 bruttót de azt is csak mondjuk 50 év környékén"
Ez egyáltalán nincs így.
Jó akkor leírom:
Biztonságtechnikai mérnök diplomám van, az Óbudai-n végeztem a Bánkin, munkaidő: 8-17:00, sosem túlórázom, mindig lelépek pontosan 5-kor. Egy konténeres cégnél dolgozom, a műszaki osztályon, anyag és készletnyilvántartó munkakörben.
Még annyit fűznék hozzá hogy nekem ez a pénz több mint jó.
Persze 800 meg 650 bruttó az még jobb lenne, egy jó kis autót vennék belőle, de nekem ez teljesen jó pénz.
"Egy kezdő junior fejlesztő bruttó 400 ezer forint körül kereshet, a tapasztaltabbak millió fölött kapnak."
Úgy éreztem releváns a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!