A kövéreket miért diszkriminálják az állásinterjúkon? Nekem nincs ilyen problémám, de már nem először hallom a HR-esektől, hogy "ide dagadtakat nem veszünk fel"! De ha elvégzi a munkát, akkor nem mindegy, hogy hány kiló?
Ha ez így van akkor elég szomorú.
Azért engem érdekelne, hogy az a HR-es aki kijelenti, hogy dagadt embert nem vesz fel, mit csinál ha mondjuk 5 év munka után ő maga hízik el? Kilép? vagy nem gond ha kirúgják a hasonló gondolkodású kollégái?
Munkahely fuggo. En meg sehol nem lattam ilyet, mondjuk nagyreszt skypeon szoktak lenni az interjuk.
Ahova prostikat keresnek ilyen-olyen alneven (hostes, recpeico, stb) oda persze kell hogy valai girnyo legyen.
A törvény előír mindenféle dolgot, aki kötelező, s olyant, ami tilos. Diszkrimináció pl. nem megengedett.
Ha a munkára jelentkező nem is kifejezetten a testével dolgozik (pl. fotómodell, manöken stb.), akkor nem számítani hivatalosan a súlya.
De nem a törvény és alkotója dolgozik vele, hanem a többi munkatárs. Esendő emberek vagyunk. Nem szép dolog, de ha a társaság nem szívesen dolgozik együtt bizonyos fajta emberekkel, az érthető.
Ez egyfelol diszkriminacio, es mint ilyen, elvi sikon elitelendo.
Masfelol ha mondjuk egy konditerem recepciosanak vagy egy szepsegszalonba keresnek uj munkatarsat, esetleg a munka olyan fizikai terhelessel jar, amit egy komolyan tulsulyos ember nem birna, siman belefer hogy nem veszik fel.
"Telefonos ügyfélszolgálatos vagyok,"
De durva... hogy már oda sem... épp akartam írni, hogy egy árufeltöltőnél talán még lehetne arra hivatkozni, hogy nehezen mozog (bár ez sem feltétlenül igaz), de egy telefonos ügyfélszolgálatnál... no komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!