Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjúkon a házi feladat...

Állásinterjúkon a házi feladatok átverések?

Figyelt kérdés
Egyik szakmában nem járatos ismerősöm arra gyanakszik, hogy az állásinterjúkon kiadott feladatokat felhasználják a cégek saját maguknak, ez az egy céljuk van vele. Szerintem hülyeség. Voltam már jópár ilyen interjún, de szerintem ennyi időt nem pazarolnának ilyen egy napos feladatokra. Nektek mi a véleményetek vagy tapasztalatok?

2015. nov. 12. 00:16
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem se fognak leulni es uj teszteket osszeallitani minden jelentkezonek (meg ha valos problemarol is lenne szo), inkabb jobb a bevalt modszerek amiket mar tobb felvetelizon is teszteltek:)

De voltam olyan cegnel is felvetelizni ahol eles feladatot adtak es azt vartak tolem hogy toltsem ott az egesz delutanomat es oldjam meg!

2015. nov. 12. 00:29
 2/7 anonim válasza:
90%

Én is kaptam házifeladatos dolgot, de ezeket fejvadászok adják, akiknek lövésük sincs a témáról.

NEM SZABAD ILYEN ÁLLÁSAJÁNLATTAL FOGLALKOZNI, MERT 99,999999%-BAN KAMU AJÁNLAT.

Amelyik céget komolyan érdekli a tudásod, az veszi a fáradságot, és behív téged. A házi feladatnál nem is tudják ellenőrizni, hogy a munka nem a saját teljesítményedet méri, vagy az internetről ollóztad-e össze esetleg más személytől.

2015. nov. 12. 02:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Házi feladat? WTF?

Dolgoztam már itt ott, jobb pozikba csináltam egész napos AC-t de a házi feladat még soha fel sem merült... Pláne, hogy azt aztán kutya nem mondja meg, hogy én csináltam-e...

2015. nov. 12. 09:07
 4/7 anonim ***** válasza:
2-es, fejvadászok adják? El vagy tévedbe.. Fejvadász vagyok és IT területen dolgozom. Ha "házi feladatot" vagy szakmai tesztet adunk, akkor arra mindig a cég kér meg. Ők küldik el nekünk mi pedig továbbítjuk. Szokszor ez lehet olyan feladat, hogy írj meg egy amőba-t Java-ban vagy egy iOS feladat vagy esetleg egy C++ teszt. Két opció van. Vagy először ezt kérik, mint beugró és ezt továbbítjuk az ügyfélnek kiértékeli és utána eldönti, hogy be akarja-e hívni, vagy van egy első személyes kör és 2. körnek pedig kapnak egy ilyen feladatot. És nem kis cégekről beszélek.
2015. nov. 12. 09:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Álalában ha a referenciáim és a CV-ben egyértelműen leírt dolgok ellenére is ilyenekkel akarják pazarolni az időmet, elköszönök és keresek más helyet.

Két dologgal tudják ezt elérni, az egyik a 8 óra munkát igénylő házi feladat(van bárki, aki ezeket megcsinálja)? A másik meg az, amikor az ember elé tolnak egy FizzBuzz-t személyes interjún. Röhej.

2015. nov. 12. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Sokan vannak akik megcsinálják, sőt vannak, akiknek kifejezetten érdekes, hogy végre nem egy sablon interjú, hanem van egy kis kihívás, főleg a juniorabbak szokták értékelni.
2015. nov. 12. 11:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Én egy jópárat megcsináltam már. Ők sem hülyék, tehát a tesztek internet-biztosak, sőt egyik feladatnál útmutatókat is kaptam, hol találok segítséget. Csak már nagyon elegem van az összesből.
2015. nov. 12. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!