Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítene valaki? Nem tudom...

Segítene valaki? Nem tudom megoldani a házi feladatomat.

Figyelt kérdés

Előre is nem megoldást kérek a házi feladatra, ha nem értelmezést, vagyis valaki érthetően el tudná magyarázni, hogy mit is kell csinálni, mert én ebből nem sokat értek.

Feladat: Írjon függvényt, amely argumentumként egy x természetes számot fogad, és kiírja ennek a számnak a prímtényezőit. Írja meg a fő programot, amely:

- Beolvas az n változóba egy értéket az [1, 10] tartományból. Ha az érték nem megfelelő (és nem nulla), akkor a program hibaüzenetet írjon ki, és kezdeményezzen új beolvasást. Nulla bevitt érték esetén a program leáll.

- Ezt követően n-szer:

* beolvas egy x természetes számot az [1, 1000] intervallumból

* meghívja a függvényt az x-értékkel

2015. ápr. 1. 17:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

ha valamit rosszul írtam nyugodtan javítsatok ki!

"Írjon függvényt, amely argumentumként egy x természetes számot fogad, és kiírja ennek a számnak a prímtényezőit. Írja meg a fő programot, amely: "

ha netán nem tudnád: a függvénynek van visszatérési értéke (pl.: return "Cica"), az argumantum meg amikkor meghívod a függv. pl.: szamolas(x) és itt a zárójelben levő az argumentum

megj.: az eljárás ugyan az szinte mint a függv., csak nincs visszatérési értéke

" Beolvas az n változóba egy értéket az [1, 10] tartományból. Ha az érték nem megfelelő (és nem nulla), akkor a program hibaüzenetet írjon ki, és kezdeményezzen új beolvasást. Nulla bevitt érték esetén a program leáll. "

szerintem ez for és if és else

vagy ha van switch, akkor if és else helyett azt

"- Ezt követően n-szer:

* beolvas egy x természetes számot az [1, 1000] intervallumból

* meghívja a függvényt az x-értékkel"

beolvasol egy számot N-szer, és csak 1-1000-ig, aztán meghívod a függvényt pl.: szamol(x)

mivel nem írta meg hányszor olvasson be, annyiszor olvasod be amennyiszer jól esik

2015. ápr. 1. 17:44
 2/3 coopper ***** válasza:
74%

Szia.

Le van irva minden, de megpróbálom megmagyarázni.

1. Főprogramban bekérsz egy X értéket. Megvizsgálod hogy benne van-e az intervalumban 0-10. Ha nem akkor kiiratsz egy hibaszöveget (A fentiek egy ciklus kell megcsinálni, és ez a ciklus elvileg repeat mivel egyszer le kell neki futnia, illetve egy feltétel az ellenőrzéshez, és egy feltétel a 1-10 intervallumnak vagy a 0-nak az eldöntéséhez, ez nézet kérdése).

2. Aztán egy ciklus a beadott X értékig (For ciklus) a ciklusban szám bekérés (repeat ciklusban) ellenőrzés 1-10000, ha nem akkor hiba kiirása (Feltétel) meghivod a függvényt ami elvégzi a primtényezőst felbontást (előtte a függvényt meg kell irni).

3. Megirod a primtényezős felbontást kiszámoló függvényt.

itt le van irva az elv és minta program is van : [link]

Valami ilyesmit kell irni (ez mondatszerű leirásban van) :

Főprogram inditása

_Ciklus Inditása

_ _bekéres N érétke

_ _feltétel : N értéke nem 0-10 között van akkor hiba kiirása

_ _Feltétel : N nem nulla akkor

_ _ _Ciklus inditása 1 től N-ig

_ _ _ _Ciklus inditása

_ _ _ _ _Bekeres X értéke

_ _ _ _ _Feltetel : Ha X értéke nem 1-10000 akkor hiba kiirása

_ _ _ _Ciklus vége ha X 1-10000 között van

_ _ _ _Primtényezős függvény meghivása X értékkel

_ _ _Ciklus vége

_ _Feltétel vége

_Ciklus vége ha X=0

Főprogram vége

Primtényezős Függvény BE : X értéke

[link]

Primtényezős függvény vége

Sok sikert.

üdv.

2015. ápr. 1. 18:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mind kettőtöknek. Így most már sokkal jobban értem és meg tudom csinálni a feladatot. Még egyszer kösz.
2015. ápr. 1. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!