Mi történik akkor, ha én véletlenül egy külföldi személynek kiadom a bankszámla adataimat, mert vásárolni szeretnék tőle?
Mondok egy példát ahol így ki lehet pl használni ezekkel az adatokkal más lovéját.
Vodafon-os feltöltést ezekkel az adatokkal fel lehet tölteni. Meg vagy 10 éve amikor volt Bwin-en akkor is elég volt a kártyaszám
Nem szeretem amúgy hogy ennyivel meg lehet ezt csinálni, de a legjobban az 5000 ft-os limitet utálom amihez nem kell pin kód (otp)
"legjobban az 5000 ft-os limitet utálom amihez nem kell pin kód (otp)"
Az nem OTP, hanem Paypass (érintéses fizetés) sajátosság. Nem rossz dolog, jelentősen gyorsítja a kisebb bevásárlást. Viszont nyilván a biztonság kérdéses.
"Értem, köszönöm :) Eddig szerencsére nem történt semmi, reméljük így is marad."
Figyelj, kiadtátok a kártya összes olyan adatát, amivel vásárolhat a terhére az interneten.
Ezekre az adatokra semmi szüksége egy cipőeladáshoz, tehát egyértelmű, hogy az illető csaló.
Most azonnal menjetek be az első bankba, s tiltságtok le a kártát, és kérjetek újat. Most. Ne holnap, ne délután, most. Akkor talán megmarad a kártyán lévő + hitelkeret összege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!