Mi történik akkor, ha én véletlenül egy külföldi személynek kiadom a bankszámla adataimat, mert vásárolni szeretnék tőle?
SEMMI.
A számlaszámoddal meg neveddel nem tud semmit kezdeni azon kivül, hogy átutal rá pénzt.
És ha ezeket adja ki valakit?
- Név
- Számlaszám
- Lejárati szám
- Biztonsági kód
Most akkor a számlaszámodat vagy a kártyaszámodat adtad meg?
Mert a biztonsági kód meg lejárat a kártyán van, a számlaszám viszont nem.
Csak mert a bankszámla számmal senki nem tud visszaélni, de a bankkártya számmal + lejárati idővel + biztonsági kóddal simán lenullázhatják a számlán lévő pénzedet.
Egy barátom vásárolni akart egy cipőt egy külföldi emberkétől, és ő kiadta neki ezeket az adatokat.
Mit tud tenni ha lehúzzák a pénzét? Nincs rajta sok elvileg, de minden bizonnyal tehet feljelentést, nem?
Addig amíg nem él vissza vele, nincs bűncselekmény.
Ha lopnak tőle vele, akkor természetesen tehet feljelentést (illetve a kártyabirtokos tehet, aki most nem tudom hogy te vagy-e),de ha pl. Nigériai az ember, aligha lesz eredménye.
Én inkább letiltatnám a kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!