Közgazdász diplomával tényleg nem könnyű elhelyezkedni? Külföldön mi a helyzet?
Ahogy én észrevettem, nincs olyan könnyű dolguk.
Én is ilyen szakon tanulok és most megrémített.Több emberrel is beszéltem erről.
Egy ismerősöm ezen végzett, de Ausztriában lett logisztikus.De, ehhez a pozícióhoz nem kellett a diploma.
A fizetése 2000 euró felett van.Tehát, több, mintha középvezető lenne Magyarországon.
Aztán, egy másik ember ugyanezzel a végzettséggel, raktárosnak tudott elmenni, aztán félév után előléptették raktárvezetőnek.
De, az annyira nem diplomás pozíció.
De, olyan ismerős is van, aki 8 hónapja keres állást ezzel a diplomával.
Én gazdálkodás és menedzsment szakon tanulok.
Azért, annyira nem könnyű szak.Nem olyan gyilkosak matekos tárgyak, mint egy mérnöknek, de itt is megkövetelik.
Nem mondható könnyű szaknak, illetve sok mindent tanulunk, elemzést, statisztikát...stb
Akkor miért ilyen nehéz vele elhelyezkedni, amikor egy értelmes szak?
Amikor pályaválasztás volt, a mérnökik szakokhoz nem éreztem magam annyira reálosnak.
A közgazdasági meg megtetszett.Illetve, többen is mondták, hogy egy cégnél, a legtöbb középvezetőnek,felsővezetőnek gazdasági diplomája van.
Vidéki egyetemen tanulok.
Melyik városban?Még magam sem tudom.
hát nézz szét milyen gyakornokot keresnek, mert gyakorlatilag pontosan olyan a pályakezdőkkel szembeni elvárás is
nagyon erős excel tudás, idegennyelvek....
alapvetően van a kontrollingos szakirány a kommunikációs, meg a logisztikás
szerintem az utóbbi kettő nem piacképes
"Egy ismerősöm ezen végzett, de Ausztriában lett logisztikus.De, ehhez a pozícióhoz nem kellett a diploma."
Én meg ismerek olyat aki Angliába logisztikus, csak éppen nem olyan logisztikus amilyenre te gondolsz, hanem áruösszekészítő raktáros állandó 12 órás éjszakai műszakba és ahhoz sem kell diploma, de ahogy az igazolványán is rajta van ő egy logisztikus, de angolul is alig tud.
A "közgazdász diploma" elég tág kifejezés. Manapság már közgazdásznak mondják magukat a turizmus-vendéglátást és az alkalmazott közgazdaságtant végzettek is, pedig valljuk be elég nagy a különbség a két szak között.
A gazdaság és menedzsment nem egy rossz szak, viszont semmilyen specializációt nem ad, ezért nehéz vele elhelyezezkedni. Ezután a szak után pl. egy pénzügy mester diplomával elég jó kilátásaid lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!