A HR miért felejti el, hogy ő is csak egy alkalmazott?
Azt veszem észre, hogy a HR azt gondolja magáról, hogy a vállalatvezető őranyagal, aki megvédi őt a munkavállaló tartásával járó sok sok kellemetlenségtől.
Munkahelyemen szoktak beesni HR témájú reklámlevelet, aztán egy honapja indult egy olyna kampány, ahol egy valami cég HR vezetője úgy nyilatkozik, mintha ő egy az egyben annyit érne, mint egy cégvezető.
Idézem: "a munkavállaló alkalmatlansága miatt NEKED kell többet dolgoznod (mm. a cégvezetőnek) és ezzel elveszed az IDŐT a családodtól és ÖNMAGADTÓL"
A HR hihetetlen mértékben lenézi a többi dolgozót. PEDIG a HR is csak egy alkalmazott és ugyanugy vonatkozik rá az ÖSSZES negativ dolog, ami bármilyen más alklamazottra.
És végsősoron a cégvezetőt "nyomoritják" meg ha a munkájuk nem tökéletes.
Ráadásul a HR csak anyáskodni tud...eleve nem is tudom hogyan tud azonosulni egy HR a cégvezető lelki világával, motivációjával és értékrendjével? Mert csak igy tudnának 100%-osan megfelelő jelöltet találni.
Én szálloda iparban dolgoztam 14 évet itthon és külföldön. Sajnos a HR-nek olyan hatalma van, mint az igazgatónak. Minden vezető félt tőlük, és nyaliztak.
Mikor kint dolgoztam egy kiküldetésen, elmondtam, hogy nem igazságos, hogy csak a kiküldetés pénzt kapom, a jattot nem. 2 nap múlva ott volt 2 havi jatt a számlámon.
De előtte egy másik országban voltak, a HR-s csaj nem értett semmit, mégis mindenki bújt a seggébe, és nyalizott neki. Ha kért valamit a főnök, azonnal utasított, hogy dobjak el mindent, és csináljam meg. A vendégek le vannak szarva.
A többi szektort nem ismerem, de gondolom, ott is hasonló.
Szerintem is nagykepuek. Sokszod kis takonypoc kislanyok csinaljak ezt a melot, akik most estek ki az iskolapadbol es meg rendesen fel se tudnak egy irodaba oltozni.
De a reklamnak igaza van. A cegvezetonek rohadtul nincs kedve ezekkel a dolgokkal foglalkozni. Szoval inkabb megosztja a munkat: HR-es intezi a felvetelt es biztositja a belso rendet - igy o tenyleg otthon lehet es kellemessebben toltheti az idejet, mintsem olyan dolgokkal foglalkozzon, mint ki legyen az uj IT-s a 100 jelentkezo kozul, meg Agica allandoan kesik melobol, Pisti pedig orankent 10 percet cigizik.
Persze azt nem kene elfelejteni, hogy attol hogy egy millios vallalkozasnak dolgozik, nem o epitette azt fel, nem o a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!