Három diploma nélkül már nem lehet normális élete az
embernek?
Figyelt kérdés
Nemrég feltettem egy kérdést és olyan válaszokat kaptam, hogy egy szakmunkás soha a büdös életben nem fog 100.000 nettónál többet keresni.. Én ezen teljesen kibuktam... Az életem több, mint felét letanultam és a pofámba vágják, hogy nem fogok többet keresni, mint az, akinek 8 általánosa van. Most komolyan.. Egy szakmunkás nem fog megélni semmi formában, ha egyedül van? Mi a franc van? mi folyik itt?!?!
Nem mondtam, hogy buszke vagyok. Csak leirtam, hogy mennyit keresek.
Es kepzeld valaki minimalberbol is meg tud elni, de en is egy viccnek tartom a brt. 111.000ftot.
Sok diplomas palyakezdokent ennyit kap pedig, szoval nem tudom miert kotottel belem:)
2016. aug. 7. 11:51
12/16 anonim válasza:
Jelenleg a szakmunkások sokkal jobban keresnek, mint a diplomások 80%-a...
Kőművesek, festők 2-3 napi munkával 100e forintokat kérnek MUNKADÍJNAK + minden anyag. És Októberig vannak betáblázva...
A kérdés, hogy ez 10 év múlva is így lesz-e.
2016. aug. 7. 12:08
13/16 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval, egy jó szakmunkás (vállalkozóként) simán megkeres annyit, mint egy diplomás.
2016. aug. 7. 13:02
14/16 anonim válasza:
Külföldön nagyon jól meg lehet élni szakmunkásként. Az egyik rokonom víz-gáz-fűtés szerelő és ő 1 hónap alatt hazahoz 2000 eurot! Persze így gondolom az alatt az 1 hónap alatt nem él jó színvonalon meg biztos sokat is dolgozik, de az a 2 ezer eur még így is rohadt sok. Nekem, ha lenne egy szakmám nem haboznék, rögtön mennék Németországba, Ausztriába vagy akár Svájcba
2016. aug. 7. 13:44
15/16 anonim válasza:
Nekem az egyik szomszédom villan szerelő, a másik festő, a 3. meg burkoló.
Igen frekventált környéken lakunk, családi házakban 2-3 autója van mindegyiknek, szabadnapja egyiknek se.
Unokatesóm férje asztalos. A rendes melója mellett csinál konyhabútorokat. Ő csak annyit mondott ő nem megy ki külföldre, 2000 euróért csicskának, mikor itthon ezt röhögve megkeresi.
2016. aug. 7. 22:42
16/16 anonim válasza:
Kérdező, érdemes újra átolvasnod a korábbi kérdésedre kapott válaszokat. Nem azt írták, hogy 100 ezer forintot fogsz keresni, hanem azt, hogy bizonyos körülmények között ennyit kereshetsz. Az élő, használható nyelvtudáson kívül a papír semmit sem ér, az érettségi pedig egy alap dolog. Vállalkozóként ettől még kereshetsz több százezret havonta villanyszerelőként. Lehetnek alkalmazottaid, stb. Csak rajtad múlik. Azt kell megérteni, hogy nem az érettségitől, a nyelvvizsgádtól vagy az alkalmazotti jogviszonytól kell várni a mesés gazdagságot. Egy jó szakmunkás vállalkozóként igen is jól tud keresni, a kérdés csak az, hogy te jó leszel-e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!