Lehetséges ha adatrögzitői munkakörben egész nap számokat rögzítesz akkor délutánra már alig látsz valamit? Elég monoton munka könnyen elnézhet az ember dolgokat
Persze, hogy lehetséges.
Ezért is rendelkezik a törvény arról, hogy monitor előtti munkavégzés esetén jár óránként 10 perc, ami nem monitor előtti munka.
Sok cég megengedő e tekintetben, és szünetnek nevezik, amikor a dolgozó levegőn lehet, vagy ehet, vagy akármi.
Ez nem lenne kötelező, mert adhatnának erre a 10 percre valami egyebet is, pl. borítékolás, vagy bármi, ami nem monitor előtti.
Nagyon sok dolgozó ezt nem tartja be, és órákat ül egyhuzamban a gép előtt. Aztán meg csodálkoznak, hogy 30 éves korukra szemüveg kell.
Régen 50-60 éves korban alakult ez ki, szóval nem természetes az ilyen mértékű szemromlás.
A monotóniára visszatérve: van, aki jól viseli, más megőrül tőle.
Én szeretem, mondjuk nem is fulladok bele a munkába, lazán van időm mindenre.
De mielőtt ide kerültem, az interjún 100x elmondták, hogy nagyon monoton munka lesz, és monotónia-tűrés tesztet is csináltattak velem.
Neked volt ilyen? Ezzel ki lehet szűrni, ha valakinek nem való ez a munka.
Ha úgy érzed, hogy hosszú távon nem fogod bírni, akkor nincs mese, saját érdekedben kezdj el új helyet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!