Nem igazán érdekel otthon, hogy az üzlettel mi van?
máshogy nem tudtam megfogalmazni, bocsi. :D
szóval. a suliból kikerülve 4 hónap munkakeresés után sikerült elhelyezkednem egy drogériában, eladó-árufeltöltő vagyok. nem a kereskedelem volt az álmom, de teljesen jól elvagyok, már 5 hónapja dolgozok ott.
a problémám (hülye megfogalmazás, nem probléma ez, csak na..) az, hogy én, amíg ott vagyok 8 órát, addig csak a munkával foglalkozok, teszem a dolgom, amit kell. viszont ahogy letelik a munkaidő, és én onnan kilépek, őszintén, nem érdekel, hogy mi van a bolttal. már úgy értve, hogy vannak kollégák (kicsi üzlet, így nincs sok ember, összesen 9-en vagyunk), akik a szabadnapjukon betelefonálnak a boltba, hogy mizu, van, aki a munkaidő kezdése előtt 1-2 órával bejön, hogy elkezdhessen tölteni, van, aki ott marad néhány órát.. és kicsit úgy érzem, hogy kilógok onnan, és pont emiatt van az, hogy néha 1-1 órákat én is tovább maradok, de nekem azt nem fizeti senki, ahogy másoknak sem.
csak bemegy hamarabb/ott marad tovább tölteni, hogy az áru eltűnjön a raktárból. például.
lehet, hogy az én gondolkodásom a furcsa, csak nekem nem jutna eszembe magamtól ott maradni csak azért, hogy fogyjon az áru. persze érdekem, amíg ott vagyok.
tehát velem van a baj, hogy nem vagyok ennyire elhivatott alkalmazott, hogy a szabadnapomon is bemenjek néhány órát tölteni?
nem teszi nekem szóvá senki, csak ez, hogy majdnem mindenki csinálja 'különccé tesz', és néha megyek én is..
nyugodj meg, te vagy a normális. Ez egy munkahely, nem gyerekmegőrző vagy szeretetintézmény. dolgozni jár be az ember, amiért fizetést vár el. Ha nincs fizetés, akkor nem megy be.
Nem arról van itt szó, hogy őket ezért túlórában kifizetik??? így jó hogy bejárnak, mert + pénzt jelent.
Arra az alkalmazottra, aki a szerződésben rögzített munkaidején felül egyetlen percet is ingyen dolgozik a munkahelyén, én nem az elhivatott szót használnám, hanem valami egész mást.
Esetleg rákérdezhetnél a munkatársaidnál, ők miért teszik ezt.
Mondjuk dolgoztam egyszer egy helyen, ahol annyira jó társaság volt, hogy a szabadnaposok is benéztek néha kicsit beszélgetni. De dolgozni azért nem álltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!