Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A jogász szakmák miért ilyen...

A jogász szakmák miért ilyen alulfizetettek?

Figyelt kérdés

Kezdjük a dolgot ott, hogy még fiatal vagyok, és nem tudok semmiről semmit, ezért tettem fel a kérdést. Tudatlan vagyok, kérdést tettem fel, tehát ne támadjatok légyszi.

Elkezdtem egy jogi egyetem jogász szakát, és megnéztem online, nagyjából mennyi az elérhető fizetés ezen a téren, és eléggé elszomorító. 140-170 ezres fizetést láttam pályakezdőknek.

Én persze abból indulok ki, hogy egy ismerősöm mozdonyvezető, aki már több éve szolgál a MÁV-nál, és 400-500 ezreket keres. Más ismerősöm hegesztő, az is 300-400 ezreket szerez havonta.

Megnéztem, és jogászként, és ebben a szakmában nekem a plafon nagyjából 200-250 körül lesz.. majd évek múlva.

Ez hogy lehet? A jogi egyetem nehéz, és diplomás is leszek, tanulhatok még 5 éven át egyetemen, diplomás is leszek, és kevesebbet keresek, mint (ahogy néztem) egy járőröző rendőr, aki 200-220 ezerrel kezd.

És elvileg ez az jogi / ügyvédes dolog jól fizet..

Most jönnek majd azzal, hogy ha csak a pénzért csinálom akkor inkább hagyjam itt. Persze nem csak a pénzért választottam ezt a pályát, de ez elkeserítő, demotiváló kicsit, hogy én jogi diplomával a 200 ezres fizetést se fogom elérni..

Légyszi világosítsatok fel :/

2016. júl. 25. 19:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40%
Egyetértek a 9.-el, ha ez a sok birka 30E ft kapna havonta akkor annyiért dolgozná ki a belét, de nem is érdemelnek mást. Miért fizetne a munkáltató többet ha a birkáknak ennyi is elég.
2016. júl. 27. 19:07
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Én értem, amit mondtok, hogy miért nem lázad a magyar nép, és miért elégszünk meg azzal a bérrel, ami, de tényleg nem mindenki teheti meg, hogy válogat a munkák között. Nem 100-at keresek, picit többet, nem azt mondom, hogy elégedetlen vagyok, de lehetne több is. De ha nekiállok reklamálni, van a helyemre 50 másik, aki ennyinek is örülne, én meg lehet, hogy kevesebbért találnék munkát. És nem, nem tehetem meg, hogy hónapokat keresgéljek, mert sajnos fizetnem kell a számláimat.
2016. júl. 28. 14:14
 13/16 anonim ***** válasza:
61%
Nyugi nem csak egy pályakezdő jogász keres sz.ul.Én 15 éves jogászi gyakorlattal, jogi szakvizsgával, nyelvvizsgával nettó 165 ezret keresek. Óriási túlképzés van.
2016. júl. 28. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyszerű: jogász sok van, lakatos meg kevés. Ezért a lakatost jobban megfizetik.

Ez nem azt jelenti, hogy a lakatos munkája többet ér, vagy egy lakatos különb ember a jogásznál.

2016. aug. 1. 11:25
 15/16 anonim ***** válasza:
21%
Az okos és jó jogász sokat keres inasévek után. Mondjuk közjegyzőként, nemzetközi irodás ügyvédként, jól futó elméleti jogászként.
2016. aug. 1. 19:48
 16/16 anonim válasza:
Van olyan ismerősőm lakatos gépszerelő ,aki 2-3 nap alatt megkeresi másnak egy havi bérét.De odáig el kell jutni, hogy saját gépekkel, műhelyel rendelkezz.
2024. júl. 12. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!