Létezik olyan, hogy túl öreg munkavállaló az IT munkaerőpiacon?
Ha munka mellett csinálod, akkor simán működhet a dolog,főleg, ha valami olyan határterületen sikerül elhelyezkedned, ahol rálátsz az IT-ra is (nálunk vannak olyan üzleti elemzők/támogatók, akik az IT és üzlet közötti kommunikációban vesznek részt, nem IT-sek, de IT-s projekteken dolgoznak)
Viszont ha 27 évesen leszel pályakezdő, 0 vagy nagyon kevés bármilyen munkatapasztalattal, akkor nehéz lesz elhelyezkedned.
Én pontosan igy voltam. 24 évesen befejeztem egy közgazdász Bsc-t, de rájöttem hogy nem az én világom, nyáron számtech érettségi, ősztől elte proginf. 3 év alatt elvégeztem, utolsó évben dolgoztam diákmunkában, most pedig van egy szuper szoftverfejlesztői állásom egy bankban.
Még előny is volt,hogy gazdasági és informatikai végzettségem is van. Szóval ne hallgass a felettem szóló károgókra. :)
Inkább az a nehéz, hogy tényleg 3 ev alatt végezd el a képzést, mérnökinfón is 3-4% (!) végzi el 3 ev alatt a szakot.
Mert ha mondjuk csúszol és 29 évesen leszel pályakezdő úgy azért necces.
Azért arra készülj fel hogy évek mire találsz infos állást. Én 23 évesen végeztem el az ELTE-t. És csak 26 évesen sikerült gyakornoki állást kapnom, ahol ingyen dolgozhattam. Mocskosul megbántam mar.
Pedig logikusnak tűnik, hogy erre fele megy a világ, bár úgy látszik az ország nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!