Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy túl öreg...

Létezik olyan, hogy túl öreg munkavállaló az IT munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés
24 évesen, közgazdász diplomával úgy döntöttem, hogy inkább informatikai pályán akarom folytatni a munkát, ezért akarok egy mérnökinformatikusi diplomát is, azonban mire végzek az egyetemmel, már túl leszek a 27. éven is. Negatív tényező lehet ez az elhelyezkedésem szempontjából?

2016. júl. 23. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha munka mellett csinálod, akkor simán működhet a dolog,főleg, ha valami olyan határterületen sikerül elhelyezkedned, ahol rálátsz az IT-ra is (nálunk vannak olyan üzleti elemzők/támogatók, akik az IT és üzlet közötti kommunikációban vesznek részt, nem IT-sek, de IT-s projekteken dolgoznak)

Viszont ha 27 évesen leszel pályakezdő, 0 vagy nagyon kevés bármilyen munkatapasztalattal, akkor nehéz lesz elhelyezkedned.

2016. júl. 23. 15:36
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
elmész majd gyakornok az utolsó évedben valahova és megpróbálsz ottragadni..esetleg..
2016. júl. 23. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
2016. júl. 23. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Halkan jegyzem, o hogy a legtöbb cégnél van felső korhatár a gyakornokságra, nálunk például max 25 éves korig lehet valaki gyakornok, mivel ezeket a programokat a fiatal tehetségeknek, nem pedig az örök diákoknak nyitjuk.
2016. júl. 23. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pontosan igy voltam. 24 évesen befejeztem egy közgazdász Bsc-t, de rájöttem hogy nem az én világom, nyáron számtech érettségi, ősztől elte proginf. 3 év alatt elvégeztem, utolsó évben dolgoztam diákmunkában, most pedig van egy szuper szoftverfejlesztői állásom egy bankban.

Még előny is volt,hogy gazdasági és informatikai végzettségem is van. Szóval ne hallgass a felettem szóló károgókra. :)

Inkább az a nehéz, hogy tényleg 3 ev alatt végezd el a képzést, mérnökinfón is 3-4% (!) végzi el 3 ev alatt a szakot.

Mert ha mondjuk csúszol és 29 évesen leszel pályakezdő úgy azért necces.

2016. júl. 23. 17:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából dolgozom jelenleg is egy légitársaságnál közgazdászi pozícióba,és szeretnék minél előbb gyakornoki helyet is kapni valami infós területen második évtől, úgyhogy nem lennék hivatalosan pályakezdő...azt hiszem...de az utolsó komment kicsit meghozta a reményt az elkezdésébe :)
2016. júl. 23. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért arra készülj fel hogy évek mire találsz infos állást. Én 23 évesen végeztem el az ELTE-t. És csak 26 évesen sikerült gyakornoki állást kapnom, ahol ingyen dolgozhattam. Mocskosul megbántam mar.

Pedig logikusnak tűnik, hogy erre fele megy a világ, bár úgy látszik az ország nem.

2016. aug. 31. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!