Hány interjú után kezdtél el dolgozni (pályakezdő közgazdász BSc)?
Nem tudom pontosan,de pályakezdőként, tehát főiskoláról frissen kikerülve voltam kb.:
Pénzintézetekben 6-szor
Termelő vállalkozásoknál 3-szor
Pénzügyi vállalkozásnál 1-szer
Ezek között voltak olyanok, ahol több körből állt a kiválasztás, illetve ettől több helyre jelentkeztem, csak több helyre be se hívtak, illetve nem emlékszem mindegyikre.
Az egyik pénzintézethez vettek fel végül.
4. válaszoló vagyok.
Kérdező, ez olyan, hogy van aki szerencsés, van aki nem.
Én végzés után 1 évig nem dolgoztam, mert állítottam egy mércét, hogy mi az a munka, amit elvállalnék és mi az, amit nem. Eközben volt olyan ismerősöm, akit épphogy átrugdostak záróvizsgán is, és olyan jó munkahelyet talált, hogy csak pislogtam. Szerencse és olykor ismertség kérdése.
Kb. 1 év után lett 4 lehetőségem, amiből sikerült a legrosszabbat kiválasztanom :D Azóta ott felmondtam és felvettek egy multihoz.
Ha mai fejjel visszamehetnék a múltba, mikor végeztem, akkor elvállalnék kevesebb pénzt kínáló, kisebb kihívást jelentő munkát is. Valahol el kell kezdeni.
Jelentkezz olyan helyekre is, ahol néhány éves tapasztalat az elvárás, mert nem biztos, hogy egyből kiszórják a jelentkezésed.
2-es vagyok, közgazdászként pénzügy számvitel (adó-illeték) szakon végeztem az akkor még BGF-PSZFK-n.
Gyakorlati hely az Exim Bank volt, onnan pedig nem big4-hoz, hanem egy pénzügyi tanácsadó céghez mentem/hívtak amire simán igent mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!