Lidl vagy Aldi?
Én is jelentkeztem egyszer a helyi Lidlbe, először csak "köszönjük, de..." választ kaptam emailben. Aztán kb. fél év múlva, mikor még kinn volt ugyanaz az álláshirdetés, jelentkeztem megint, akkor behívtak interjúra, el is mentem. Nem túlzok, összesen ott álltunk nagyjából harmincan, persze csak nők. Mindenkit egyesével behívtak, beszélgetés, stb, végül nem választottak ki senkit. Nem általánosítok, mert lehet, hogy csak nálunk van így, de a Lidlben 3-4 hetente cserélődik szinte az egész csapat, az interjún változóan 4-6 órás műszakokról és jó fizetésről volt szó, de ezek szerint valami nem stimmelt.
Az ALDI pont mellette van nem sokkal, ott is kerestek eladót, de oda nem jelentkeztem, csak tájékoztatást kértem. Fizetésben többet ígértek, munkaidőben ugyanannyit, viszont jóval kedvesebbek voltak, nem azzal kezdték, hogy mit várnak el, hanem hogy miben fognak segíteni az elején.
Kisebb forgalmú nálunk az Aldi, és maga az üzlet is rendezettebb, nagyobb a tér, nincs tömegnyomor állandóan, mint a Lidlben.
Ha választanom kéne, akkor már csak a légkör miatt is az Aldit választanám.
Viszont, ha egy interjút már lemondtál a Lidlnél, akkor már szinte biztos, hogy vettek fel valakit, mert ahogy írtam, nálunk is nagyon sok embert hívtak be egyszerre.
Szerintem nem fog hetekig tartani, amíg az Aldiból válaszolnak, sőt, biztos. Max. pár nap, és ha kell nekik munkaerő, akkor behívnak, ha nem, akkor pedig megköszönik a jelentkezésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!