Miért nem vesznek fel sehova dolgozni?
Mi a végzettséged?
Milyen helyekre jelentkeztél?
Nem könnyű. Én is nagyon sok helyre jelentkeztem, általában semmi visszajelzés, mire végre találtam valamit.
Még valami átmeneti nyári munkát sem találtál? Most azért elég sok helyen keresnek fiatalokat.
Véletlenül se ossz meg olyan információkat, hogy:
- Az ország melyik részén laksz
- Van-e bármilyen végzettséged
- Van-e bármilyen tapasztalatod
Sok munkáltató nem szeret túl fiatal dolgozót felvenni, mert egyrészt nincs munkatapasztalatuk, másrészt hajlamosabbak simán odébb állni, ha valami nem tetszik nekik.
Nem lesz könnyű dolgod, de ne add fel. Ha az a legfontosabb szempontod, hogy mielőbb dolgozz, lehet, olyan munkával is be kell érned átmenetileg, amihez túlképzett vagy.
Mint HR-es, a kovetkezoket javasolnam.
Ne tuntesd fel a szuletesi datumod, a lakhelyed az oneletrajzban. Kepet, ha szeretnel rakj ra, de csakis akkor, ha az nem szelfi es egy csoport kepbol kivagott resz. Mindenkeppen komoly kep kell.
Ird bele, hogy eddig hol dolgoztal, meg a diak munkakat is. Nagyon, de nagyon fontos, ha irodai munkara jelentkezel, hogy valakivel nezesd at az oneletrajzod a Helyesiras miatt!! ( sajnos fent nagyon sok a hiba az irasodban, nem bantani akarlak, hanem segiteni, mire kell figyelned)
Javaslom olvasgatasra a kovetkezo oldalakat:
Blog.jobangel.hu
4: Szerintem sem vagy HR-es.
Én voltam. Szóval tudom, hogy olyan önéletrajzot nem díjaznak, amin olyan alapvető dolgok nincsenek rajta, mint a születési év. Mondjuk hülyeség is kihagyni, mert az iskolák egyértelmű az életkor is. Gondolom, nem 25 évesen fejezi be valaki a középiskolát :)
Gerilla önéletrajzok meg nagyon kevés helyen működnek, ha pl. valami nagyon kreatív állásra jelentkezel, vagy művészettel kapcsolatos állásra. De irodai munkánál általában az egyszerű, tiszta önéletrajzot kedvelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!