Új Kft-nél a benne dolgozó alapítók miből élnek, ha mondjuk 1-2 év mire az üzlet beindul és jövedelmezni kezd?
"van tartalékuk, dolgoznak mellette máshol is, okos ember nem egyik napról a másikra alapít kft-t."
Így van. Ráadásul KFT-t alapítani csak 3 millió ft törzstőkével lehet, és ha már 3 milliót "összekapartak" akkor nyilván nem 3.000.010 ft-al fogják alapítani.
Az pedig hatalmas tévedés, hogy egy KFT működtetése - főleg, ha kezdő, akkor 9-17 óráig szóló munkaidőben megy - ez már nem az alkalmazotti státusz, ahol fix munkaidő van :-)
Kérdező ne beszélj ostobaságokat...
A "termékélet-görbe" és a hasonló közgáz bullshit egy elsős közgáz órán megállja a helyét, a valósághoz meg semmi köze.
Alapvetően a legtöbb vállalkozás nem termel profitot az első időszakában. Hogy ez pár hónap vagy pár év az a formától függ. De aki indítja annak ezzel tisztába kell lennie.
Ha én indítok egy KFT-t ami nekem 10 millióba kerül + az első 6 hónapban 1 millió invesztációba, illetve tudom, hogy havi 500e kell, hogy megéljek akkor 19 millió alatt nem fogom elindítani. Ennyire egyszerű a történet, semmi több.
Ha pedig kisvállalkozást indítok, ami aprópénzt hoz (pl. webshop) akkor ott nem töltök el napi 8 munkaórát, csak 2-őt naponta. Azt pedig megteszem a főállásom után 16-18 óra között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!