Mondhat, olyat a főnököm, a felmondásomrá, hogy egy önző szemét vagyok?
Tény,nagyon korrekt volt velem a cégem mindig is.18 évesen vettek fel érettségi után a jelenlegi munkahelyemre.
5 éve dolgozok ott,az elmúlt 5 évben valamivel több mint 3 millió ft-ot költött rám a cégem.
Fizették a targonca jogosítványaimat,B kategóriás autó jogsimat is állták( muszály céges autót használni)
Illetve C kategóriás jogosítvány is állták(Tehergépkocsi)
Nyelvizsgámat is fizették
Most viszont találtam külföldön egy állást mivel jól lehet keresni.Beadtam a felmondásomat.
Megköszöntem az elmúlt éveket,további sikereket kívántam a cégnek.
Erre egy önző mocsok lettem a főnököm szerint.
Attól,hogy korrekt volt munkáltatom, nem hinném,hogy hűség esküt kellene fogadnom a munkahelyemnek.
Vagy mi a ti véleményetek?
Nem is értem az utolsót... Egy targonca jogsi kis túlzással 2 hétvége, egy B-s jogsi 3-4 hónap. Egy C-s is kb. annyi. Egy C közép nyelvvizsga pedig fél év nulláról - de ugye nem tudjuk, hogy a kérdező nulláról kezdte-e a nyelvet.
Tehát 1 év alatt ezt mind olyan kényelmesen el lehet végezni, hogy csak na. 5 év, jajj, ember, 2 BSC-t el lehet végezni 5 év alatt.
Maga pedig amit beleinvesztált a cég szép dolog, de összegileg nem egy nagy valami... A 2 jogsi olyan 300-350e, a nyelvvizsga max. 300e. Még ha sok-sok és drága képzésen is vett részt a kérdező akkor is nagy jóindulattal max. 1 milliót költöttek rá. Ez azért nem egy nagy eresztés, pár pénzügyes képzés ennek a többszöröse.
Előttem szóló te egy ritka ostoba ember vagy .
7-nek szólt .
nem köthettek vele tanulmányi szerződést, mert jogtalan lett volna
ezek mind a munkájához kellettek, akkor a cégnek állnia kell
229. § (1)140 A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a tanulmányok alatt támogatást nyújt, a munkavállaló pedig arra kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja és a képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos időn - de legfeljebb öt éven - keresztül munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg. A munkaviszonyban töltött idő számításánál - eltérő megállapodás hiányában - a 115. § (2) bekezdése megfelelően irányadó.
(2) Nem köthető tanulmányi szerződés
a) munkaviszonyra vonatkozó szabály alapján járó kedvezmények biztosítására, továbbá, ha
b) a tanulmányok elvégzésére a munkáltató kötelezte a munkavállalót.
(3) A tanulmányi szerződést írásba kell foglalni.
(4) A munkáltató személyében bekövetkező változás esetén a tanulmányi szerződésből származó jogok és kötelezettségek az átvevő munkáltatóra átszállnak.
(5) A munkavállaló mentesül a tanulmányi szerződésből folyó kötelezettsége alól, ha a munkáltató lényeges szerződésszegést követ el.
(6) A munkáltató elállhat a tanulmányi szerződéstől és a nyújtott támogatást visszakövetelheti, ha a munkavállaló a tanulmányi szerződésben foglaltakat megszegi. Szerződésszegésnek minősül az is, ha a munkaviszony megszüntetésének indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása. A visszatérítési kötelezettség arányos, ha a munkavállaló a szerződésben kikötött tartamnak csak egy részét nem tölti le.
(7) A tanulmányi szerződést a fél azonnali hatállyal felmondhatja, ha körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a kötelezettség teljesítését lehetetlenné tenné, vagy az aránytalan sérelemmel járna. A munkavállaló felmondása esetén a munkáltató a nyújtott támogatást visszakövetelheti. A munkáltató a támogatást arányosan követelheti vissza, ha a munkavállaló a szerződésben kikötött tartamnak csak egy részét töltötte le. A munkáltató felmondása esetén a támogatás nem követelhető vissza.
(8)141 Kötbér kikötése esetén a Ptk. 6:186-189. §-a irányadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!