Politológiára vagy pszichológiára vagy Kommunikáció- és médiatudományra menjek?
Politológus nem egyenlő a politikussal. Politikus lehetsz bármilyen diplomával (orvosi, közgáz, jogász, sőt, diploma nélkül is - csak hogy pár korábbi minisztert említsek).
VIszont ezek közül kettő és féllel törölheted a hátsódat gyakorlatilag. Pszichológiával van még talán a legnagyobb esélyed, de a többi... majd kérik tőled a BigMacet...
A kommot felejtsd el! Nem fogsz munkát kapni vele.
A politológia akkor jó, ha már vannak befolyásos ismerőseid, akik tudnak nyomni. Szintén nem valami tuti választás.
A pszichológia egész jó, bár ott meg többszörös a túljelentkezés. Mégis ezzel van a legnagyobb esélyed elhelyzkedni, amennyi a lestresszelt, depressziós, pánikbeteg, stb. ember manapság...
Szerintem is pszichológia. A kommunikáció tényleg telítve van, és még most is folyamatosan tömegével jönnek ki sulikból az e szakon végzettek.
Pszichológiával meg ha van egy kis kreativitásod, később egy csomó mindent lehet csinálni, nem csak prakszisban foglalkozni a sok lelkiproblémással.. legalábbis szerintem. Most hirtelen pl arra gondoltam, hogy nagyobb cégeknél, multiknál szoktak lenni mindenféle tréningek, meg személyiségfejlesztők, vagy munkaerőkiválasztásnál az AC-k amikor árgus szemekkel kell lesni a jelöltek viselkedését majd elemezni azt, meg ilyenek.. ilyen helyekre is kellenek pszichológusok szerintem, és biztos van még csomó lehetőség ezirányú tanulmányt kamatoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!