Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Politológiára vagy pszichológi...

Politológiára vagy pszichológiára vagy Kommunikáció- és médiatudományra menjek?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel mindhárom szak. A későbbiekben melyikkel van nagyobb esélyem elhelyezkedni, anyagi szempontból melyik a jobb? Politológus végzettséggel van esélyem bekerülni valamelyik párthoz?
2010. ápr. 12. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
43%
Hát ez a 3 pont telítve van szóval mire végzel szarnak sem fog kelleni, de te tudod...
2010. ápr. 12. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Politológus nem egyenlő a politikussal. Politikus lehetsz bármilyen diplomával (orvosi, közgáz, jogász, sőt, diploma nélkül is - csak hogy pár korábbi minisztert említsek).

VIszont ezek közül kettő és féllel törölheted a hátsódat gyakorlatilag. Pszichológiával van még talán a legnagyobb esélyed, de a többi... majd kérik tőled a BigMacet...

2010. ápr. 12. 22:57
 3/5 anonim ***** válasza:

A kommot felejtsd el! Nem fogsz munkát kapni vele.

A politológia akkor jó, ha már vannak befolyásos ismerőseid, akik tudnak nyomni. Szintén nem valami tuti választás.

A pszichológia egész jó, bár ott meg többszörös a túljelentkezés. Mégis ezzel van a legnagyobb esélyed elhelyzkedni, amennyi a lestresszelt, depressziós, pánikbeteg, stb. ember manapság...

2010. ápr. 13. 00:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább pszichológia, annak tényleg van jövője.
2010. ápr. 13. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is pszichológia. A kommunikáció tényleg telítve van, és még most is folyamatosan tömegével jönnek ki sulikból az e szakon végzettek.

Pszichológiával meg ha van egy kis kreativitásod, később egy csomó mindent lehet csinálni, nem csak prakszisban foglalkozni a sok lelkiproblémással.. legalábbis szerintem. Most hirtelen pl arra gondoltam, hogy nagyobb cégeknél, multiknál szoktak lenni mindenféle tréningek, meg személyiségfejlesztők, vagy munkaerőkiválasztásnál az AC-k amikor árgus szemekkel kell lesni a jelöltek viselkedését majd elemezni azt, meg ilyenek.. ilyen helyekre is kellenek pszichológusok szerintem, és biztos van még csomó lehetőség ezirányú tanulmányt kamatoztatni.

2010. ápr. 13. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!