Epamos junior java szakmai interjún milyen kérdések szoktak elhangzani?
Általános programozási tételek, algoritmusok. OO paradigmák. A kódolási szokásaid, meg úgy általában, hogy hogyan állsz neki egy problémának. Ezekből legyél penge. Megpróbálják felmérni a gondolkodásmódod. Az nem érdekli őket, hogy milyen framework-öket, környezeteket meg egyéb technológiákat ismersz, bár talán plusz pont, de nem alapfeltétel. Szóval inkább az alapokból készülj nagyon, mert ha látják, hogy jó az eszed és van mire építeni, akkor a többit úgy is megtanítják. Esetleg olvasd el a Clean Code című könyvet, ha még nem tetted volna, nálam az interjúztató nagyon rápörgött, amikor említettem, hogy épp azt olvasgatom szabadidőmben, jól el is csevegtünk róla, náluk kötelező alkalmazni a benne lévőket.
De nem kell nagyon félned, ha nem vagy egy elveszett félvak szerencsétlen, akkor szinte biztos, hogy felvesznek, mert baromi nagy emberhiányban vannak, lepkehálóval fogdossák össze az embereket.
Fizetni mondjuk nem nagyon szeretnek a junioroknak, így szerintem mondj valami pofátlanul magas összeget, ha kérdezik, hogy tudjanak alkudni. Én fél éve voltam ott, benyögtem egy totál normális sávot, mint fizetési igény, erre kicsivel az alsó korlát alatti összeget ajánlották fel, ami konkrétan kevesebb pénz volt, mint az akkori gyakornoki fizetésem egy kis magyar cégnél. Szóval nagyot mondj. A másik, hogy juniorként, ha ilyen 3 hónapos tréninges bizbaszra mész, akkor alá kell írnod, hogy nem mondasz fel 2 évig, különben fizetsz 2 milliót nekik, vagyis ezek ilyen kb. számok, mert valamiért senki nem "tudta" megmondani pontosan az időt és az összeget, a szerződést meg véletlenül sem akarták előre megmutatni, hogy elolvashassam. Na ezek után én nemet mondtam az ajánlatukra, de ha neked sikerül normális feltételeket kialkudnod, akkor jó választás lehet.
"Fizetni mondjuk nem nagyon szeretnek a junioroknak, így szerintem mondj valami pofátlanul magas összeget, ha kérdezik, hogy tudjanak alkudni. Én fél éve voltam ott, benyögtem egy totál normális sávot, mint fizetési igény, erre kicsivel az alsó korlát alatti összeget ajánlották fel, ami konkrétan kevesebb pénz volt, mint az akkori gyakornoki fizetésem egy kis magyar cégnél."
Meg lehet kérdezni hogy mégis mennyit ajánlottak?
A három hónapos "tréning bizbasz" során folyamatosan fizetést kapsz és több millió forint értékű képzést is, úgy hogy egy fillér bevételt nem termelsz a cégnek. Ilyenkor természetes hogy a cég egy tanulmányi szerződést akar aláíratni veled. Mindenhol ezt csinálják ilyen értékű képzés mellett. Nekik nem lenne pályá hogy fizetés mellett kiképeznek és megnövelik a piaci értékedet és te pedig lelépsz erősíteni a kokurenciájukat első ötlettől vezérelve. Ha kaptál tőlük ajánlatot akkor pedig a szerződést bármikor elkérheted hogy elolvashasd. Egyébként az ajánlat adási kör elején az első hogy elmesélik neked ennek a szerződésnek a részleteit.
Az interjún egyébként elsősorban a képességeidet fogják nézni. Nem érdekli őket például mennyire ismered a javat. Viszont az fontos hogy ők nem tanítanak meg programozni, hanem programozni tudó embereket keresnek akinek megtanítják amit tudni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!