Junior kontroller pozíció esetén milyen bérigényt tüntessek fel (Borsod megye)?
CV online-on meg lehet adni fizetési igényt, én pedig meg szeretném adni, csak nem tudom, mennyit kellene.
Tavaly végeztem januárban gazdasági agrármérnöki szakon, eddig más területen (üzletkötőként) dolgoztam, így a kiindulási alapom csak az egyetemi tárgyak során szerzett elméleti tudás és tapasztalat lenne (magyarán kontrolleri tapasztalatom még egyáltalán nincs).
Ilyen esetben mekkora az a reális bérigény, amit beírjak?
Majdnem mindenhol biztos, amúgy. Bár nemcsap pénzügy, hanem Gazdmen/Pénzügy és kontrolling szakirány, vagy "kereszt szakosodottak", vagy a pénzügyes-pénzügyi szakirányon.
Egyetem függő, hogy mit indított.
Kérdéshez:
Az álláshoz amúgy általában kell a minimum Közgazdasági végzettség, amely csoportba NEM tartozik bele a gazdasági agrármérnök.
Az egyetlen eset, amikor van is esélyed az, ha amúgy is mezőgazdasági cég, és/vagy van Posztgrad kontrolling végzettséged, vagy volt minimum 2 félév számvitel + kontrolling/gazdasági elemzés.
Ha megvan, akkor a bérigény 200 - 250 Bruttóban.
BSc-n és MSc-n ilyen tárgyaink is voltak:
- Közgazdaságtan (mikroökonómia)
- Közgazdaságtan (makroökonómia)
- Pénzügytan
- Üzemtan I, II, III
- A számvitel alapjai
- Üzleti tervezés
- Számvitel vezetőknek
- Vállalatgazdaságtan
- Vezetői gazdaságtan
- Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana I-II ( itt is Excelben adatokat elemeztünk, terveztünk, hatékonysági mutatókat, jövedelmezőséget, fedezeti hozzájárulást, fedezeti összeget, önköltséget, stb. számoltunk)
- Mezőgazdasági vállalkozások tervezése (ez egy cirka 400 oldalas beadandó, ahol (naturális és pénzügyi) adatokat kellett cégektől gyűjtenünk, amiket összetett Excel táblákba megfelelő formában feltöltöttünk, majd azokat megfelelő kereszthivatkozásokkal, képletekkel összekapcsoltuk, így ha valami alapadatot átírtál egy exceltábla elején, akkor az utolsó, összesítő exceltáblában a mérleg szerinti eredmény annak megfelelően változott)
- Üzleti tervezés (olyan mint BSc-n volt, de keményebb volt a követelmény)
- Vállalati pénzügyek és adózás
- Vállalati vagyongazdálkodás és finanszírozás
Nem lenne sok egy kezdőnek, főleg MSC-vel, de ez egy Számvitel jellegű állás, és a legtöbb esetben a korábbi könyvelőket léptetik elő. A jellege a legtöbb helyen monoton, és "automatizált" (excel, SAP a barátaid) ha tanultál kontrolling elméletet, akkor a magyar általában a "K" betűvel írt német és nem az angol "C" betűvel írt típus.
(Csináltam ilyet, tapasztalatból beszélek)
Ilyen végzettséggel, amúgy nem tudod valamely mezőgazdasági céget, különösen azok vezetőképző programjait megcélozni? Ott a gyakori MSC követelmény miatt kevesebb "versenytársad" van.
Számvitel MSC, egyébként majdnem garantáltan neked adná az ilyen állást, különösen, hogy vizsga nélkül, elfogadtatva a számvitelt mérlegképes könyvelő is lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!